NB I-es foci

2022.10.22. 18:24

Egy 93. perces góllal mentett egy pontot a Paksi FC

A Paksi FC 1–1-es döntetlent játszott a Mol Fehérvár FC otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

TEOL

Szélpál Norbert gólja egy pontot ért a Paksi FC-nek

Fotó: Mediaworks

A paksiak a 93. percben Szélpál Norbert találatával mentettek meg egy pontot, így két vereség (Zalaegerszegen 0–3, a Puskás Akadémiával szemben hazai pályán 1–3) után örülhettek újfent. Szélpál 2020 augusztusa után másodszor talált be a fehérváriak kapujába, érdekes, hogy akkor is 1–1-es döntetlent ért el a Vidi otthonában a Paks. 

Bár a fehérváriak sokáig előnyben voltak és nyertesnek is tűntek Funsho Bamgboye 44. perces találatának köszönhetően, a paksiak egyetlen pillanatig sem adták fel. Igazából az egész meccsen ők kezdeményeztek, ők domináltak, a sors igazságtalansága lett volna, ha pont nélkül zárnak. Jóval többször találták el a kaput (2, illetve 5), jóval többször kezdeményeztek (8, illetve 13), s amíg a Vidinek 2 szöglete volt, a Paks 12-t adhatott be. Megérte, mert éppen a 12. sarokrúgás után született meg a pontot érő Szélpál-gól. 

„Nagyon jól játszottunk, jobban mint az elmúlt két mérkőzésen” – mondta röviden a meccs után a paksi góllövő. 

OTP Bank Liga, a 12. fordulóban
MOL Fehérvár FC–Paksi FC 1–1 (1–0)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1976 néző. Vezette: Karakó
Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen (Bese, a szünetben), Stopira, Heister – Fiola, Houri – Bamgboye (Bumba, 83.), Lednyev (Pokorny, 88.), Schön – Kodro. Vezetőedző: Huszti Szabolcs. Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Debreceni Z., 74.) – Papp K., Balogh B. (Hahn J., 74.) – Bőle (Volter, 89.), Haraszti Zs. (Gyurkits, 74.), Szabó B. (Sajbán M., 53.) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert. 
Gólszerző: Funsho (44.), illetve Szélpál (93.).

A bajnoki tabella 6. helyén álló Paksi FC a 13. fordulóban, október 29-én a Vasast fogadja (19.30 óra). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!