Drazsen Petrovics emlékére

2022.10.19. 11:23

Idén is tornával emlékeznek a horvátok fiatalon elhunyt klasszisára

Immáron 29. alkalommal emlékeznek tornával a legendás horvát kosárlabdázóra, Drazsen Petrovicsra október 23-án, a szekszárdi sportcsarnokban.

TEOL

Harsányi Máriának komoly gyűjteménye van, amit minden évben a közönség is megcsodálhat

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egykori horvát klasszis október 22-én lenne 58 éves, 1993-as tragikus halála óta Harsányi Mária szervezésében mindig megemlékeztek róla, s így lesz ez idén is. A több díjjal kitüntetett edzőnő 1980-ban, még játékosként egy sibeniki edzőtáborozás során személyesen is látta kosárlabdázni a helyi sztárcsapatban 15 évesen bemutatkozó, akkor 16 esztendős Petrovicsot, aki a Cibona Zagrebbel 1986-ban Budapesten Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) nyert, a válogatottjával világbajnok lett, 1992-ben pedig az olimpiai dobogó második fokára repítette Horvátország nemzeti csapatát.

Ahogy azt a sportág szerelmesei, az egykori klasszis játékos kedvelői megszokhatták, egész nap filmeket vetítenek a legendáról, a sportcsarnok emeleti tárgyalójában pedig a szekszárdi utánpótlás­edző által az évtizedek során összegyűjtött relikviákat állítják ki. Elég gazdag már a gyűjtemény, mindenképpen érdemes egyszer megtekinteni annak, aki még nem látta. 

Az idei emléktorna programjában négy mérkőzés szerepel, a KSC U11-es, U12-es, U14-es, valamint U16/U18-as csapatai is pályára lépnek. Az első mérkőzés, a legkisebbeké 9.30 órakor kezdődik az utolsón pedig 16 órakor dobják majd fel a labdát. Nem maradnak el a szokásos büntetődobó- és tripladobóversenyek sem, a belépés ingyenes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!