Lovassport

2022.10.12. 11:21

Izgalmas mözsi versenyekkel zárták le az évadot a fogathajtók

Nagy érdeklődés mellett zajlott a hétvégi mözsi lovasverseny, a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület rendezésében.

Steinbach Zsolt

Szép időben, nagy érdeklődés mellett zajlottak a versenyek

Fotó: Beküldött kép

A mözsi lovaspálya szombaton a dél-dunántúli kombinált fogathajtó bajnokság döntőjének adott helyet. Erre a versenyre húsz kettesfogat nevezett, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyéből. A döntő legjobbjának Magyar Milán, a Marcali VSZSE hajtója bizonyult, második lett a Karádi Sport Club versenyzője, Péter Krisztián, harmadik a Szakályi Lovassport Egyesület hajtója, Barkóczi Róbert. Az első hat közé Tolna megyéből még Fritz József, a Paksi Fogat SE színeiben került be, ő a negyedik helyet szerezte meg.

Másnap évadzáró akadályhajtó versenyt rendeztek a mözsi pályán, amelyre a C-2 kategóriában hat megyéből 21 fogat nevezett. Itt kettős Tolna megyei siker született, a paksi Fritz József szerezte meg a győzelmet, míg csapattársa, Link Gábor lett a második. A harmadik helyet a vámosgyörki Kiss Sándor érdemelte ki. Ebben a versenyszámban a pincehelyi Nagy István került még az első hatba, ő a negyedik helyet szerezte meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!