Labdarúgó NB I

2022.10.28. 19:04

Kilenc már megvan, most jöhet a tizedik paksi siker

Majdnem öt év elteltével fogadja NB I-es bajnokin a Paksi FC a Vasas csapatát.

TEOL

Sosem nyert még Pakson a Vasas az első osztályban

Fotó: Molnár Gyula

Egyszer sem nyert még Pakson a Vasas – ez nagyon jó előjel a szombati bajnoki előtt. A két együttes eddig tízszer meccselt az élvonalban a paksiak pályaválasztása mellett, s kilenc atomvárosi siker mellett az angyalföldiek mindössze egy döntetlennek örülhettek. 

Ha a két csapat mostani bajnoki szereplését (tudatosan nem a formát írtuk...) vesszük alapul, sok esélyük most sem lesz a piros-kékeknek, akik utolsók a tabellán, s idegenben még nem nyertek, három döntetlen mellett két vereségük van. Igaz, a paksiak sem túl acélosak hazai pályán, de a négy fellépésükből kettőt azért megnyertek: a Fehérvárt 2–0-ra, a Debrecent 1–0-ra verték. 

„A védekezést tekintve a múlt hétvégén jó mérkőzést játszottunk, csak egy kicsi hiba csúszott bele” – emlékezett vissza a fehérváriak otthonában elért 1–1-es döntetlenre Balogh Balázs. „Örömteli volt, hogy letámadtuk a Vidit, és egészen fenn tudtunk labdákat szerezni. Agresszívek voltunk, előrefelé védekeztünk, ezt pedig át kell mentenünk a Vasas elleni mérkőzésünkre is. Meg kell mutatnunk, mennyire harcosak tudunk lenni hazai pályán, bele kell mennünk a párharcokba, valamint maradéktalanul fel kell szednünk a második labdákat. Támadnunk kell a kaput, és elöl racionálisabb döntéseket kell hoznunk, ha ez menni fog, meglehet a győzelem. Nincs jobb annál, mikor keményen készülsz a héten, majd a hétvégén győzelmet ünnepelhetsz. Az edzéseken a jobbik arcunkat mutatjuk, mindenki alázatosan odateszi magát, és így kell majd a mérkőzésen is” – fogalmazott a középpályás. 

A két együttes a szezon második fordulójában 2–2-es döntetlenre végzett egymással az Illovszky Rudolf Stadionban, akkor a Vasas góljait Radó András és Holender Filip, a Paks találatait pedig Szabó Bálint és Haraszti Zsolt jegyezte. 

OTP Bank Liga, a 13. fordulóban
Paksi FC–Vasas FC. Paks, Fehérvári úti stadion, szombat, 19.30 óra
A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!