Ökölvívás

2022.11.18. 09:11

Budapesten osztották a pofonokat az Unio Box Team fiataljai

Budapesten bunyóztak a szekszárdi Unio Box Team fiataljai. Novák György edző Nagy Ramónával és Buzás Leventével utazott a fővárosi Kóczián Kupára, amelynek ez volt a negyedik fordulója.

TEOL

Buzás Levente és Nagy Ramóna edzőjükkel, Novák Györggyel

Fotó: Beküldött fotó

Az ifjúsági korú Nagy Ramóna 3x3 perces mérkőzésen egy budapesti ellenféllel bunyózott, edzője szerint remekül. Végig dominált a ringben, azt nyújtotta, amit Novák előzetesen kért tőle. Jó kis pörgős meccs volt, sok akcióval, remek ütésváltásokkal. Ramóna sima győztesnek tűnt, aztán az eredményhirdetésnél megosztott pontozással ellenfelét hozták ki győztesnek. Edzője természetesen nem értett egyet a pontozók döntésével, s nemcsak ő, hanem a helyszínen lévő szurkolók nagy többsége és a szakemberek is így gondolták. 

A felnőtt korú Buzás Levente első mérkőzését vívta nehézsúlyban, szintén egy budapesti versenyzővel. Novák György szerint tanítványa nagyon jól bunyózott sokkal tapasztaltabb riválisával szemben, s az utolsó menetben egy olyan megrendítő ütést vitt be, amitől riválisa tántorogni kezdett, s csak a gongszó mentette meg attól, hogy padlóra kerüljön. Nagyon tetszett a közönségnek az izgalmas találkozó, ami után nagy meglepetésre egyhangú pontozással a hazai pálya előnyét élvező bunyóst hozták ki győztesnek. Novák szerint a kihirdetett eredmény túlzó, szerinte inkább a megosztott pontozás lett volna reális.

A szakember hozzátette, mindkét versenyzőjével maximálisan elégedett volt, látszik rajtuk a fejlődés, a sok befektetett munka, de nem állnak meg, csinálják tovább, hogy a következő fellépésükön az ő kezüket emelhessék magasba a vezetőbírák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!