Játékoscsere

2022.11.22. 15:10

Megvan a távozó Devonte Green utódja az ASE-nál

Az amerikai De’Monte Buckingham váltja honfitársát, a múlt héten távozó Devonte Greent a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Atomerőmű SE-nél.

TEOL

Forrás: Atomerőmű SE férfi kosárlabda

Mint arról honlapunkon is beszámoltunk, az elmúlt napokban szerződést bontott Devonte Greennel az Atomerőmű SE. A paksi klub máris megtalálta az amerikai utódját a szintén tengerentúli De'Monte Buckingham személyében.

A 24 éves, 193 centiméter magas és 98 kilogrammos amerikai újonc az északmacedón Skopje csapatától érkezik az Atomvárosba, a Feniks 2010 mezét hatszor öltötte magára ebben a szezonban, amiken 19,2 pontot, 8,3 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagolt. De'Monte tanulmányait és NCAA-karrierjét a Richmond Egyetemen kezdte meg 2016-ban, majd a California State Egyetemén folytatta, végül Greensboróban fejezte be. Utolsó évében 31 mérkőzésen lépett pályára, s 12,5 pontot, 6,3 lepattanót és 1,1 gólpasszt hozott átlagosan meccsenként.

„Hálás vagyok, hogy ilyen nagy múltú klubhoz csatlakozhatok, mint a Paks, ez egy remek lehetőség a számomra. Alig várom, hogy találkozzak a csapattal , az edzőkkel és, hogy kezdetét vegye a közös munka” – fogalmazott az amerikai védő.

„Miután sikerült lezárnunk Devonte Green szerződését, megnyílt az út az új játékos leigazolására. De'Monte Buckingham személyében egy fiatal, ponterős játékost sikerült leigazolni, bízunk benne, hogy könnyen és jól beilleszkedik a csapatunkba. Terveink szerint a vasárnapi Kecskemét elleni mérkőzésen pályára fog lépni” – nyilatkozta a paksi klub oldalán Gulyás Róbert szakosztályelnök.

A három győzelemmel és négy vereséggel a 10. helyen álló ASE vasárnap 18 órakor lép pályára a Messzi István Sportcsarnokban, majd november 30-án a címvédő Falco KC-t fogadja a Gesztenyés úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!