Interjú

2022.11.22. 20:30

„Mindkét mérkőzés azon múlik majd, hogy csapatként hogyan tudunk védekezni”

A magyar női kosárlabda-válogatott november 24-én Temesváron a románok, három nappal később Huelvában a spanyolok ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. Az utazó keretbe nem került be Miklós Melinda, az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa, aki ennek ellenére pozitívan értékelte az edzőtáborban tapasztaltakat.

Berg Sándor

Miklós Melinda (jobbra) bízik benne, hogy a válogatott szünet után ott folytatja a KSC, ahol előtte abbahagyta

Fotó: Makovics Kornél

– Nagyon csalódott?
– Természetesen az vagyok, hiszen szerettem volna segíteni a válogatottnak, hogy elérje célját, de tisztában voltam azzal, hogy benne volt a pakliban, hogy így alakul – válaszolta lapunknak Miklós Melinda, az Atomerőmű KSC Szekszárd 19 éves bedobó-hátvédje.

– Először kapott meghívót a nemzeti csapatba, hogy érezte magát az összetartáson?
– Pozitívnak értékelem, lehetőségem volt mindenkivel megismerkedni, mert bár ellenfélként többször találkoztam már a csapattársakkal, ilyen helyzetben még nem volt alkalmam beszélgetni velük. Pénteken kezdődött a felkészülés, délelőtt másfél órás, kontakt nélküli, délután kétórás edzésünk volt. Igyekeztem minél előbb felvenni a ritmust és elsajátítani azokat a taktikai elemeket, amit játszani akarunk majd.

– Mi lehet a győzelem receptje a két Európa-bajnoki selejtezőn? 
– Mindkét mérkőzés azon múlik majd, hogy csapatként hogyan tudunk védekezni, illetve ki tudjuk-e használni a saját erősségeinket. Határ Bernadett hiánya érződik, a feladatát Goree Cyeshának és Kiss Virágnak kell elsősorban átvenni, de a mezőnyjátékosoknak többet kell besegíteniük. Mindenesetre úgy készültünk és úgy utazik el a válogatott, hogy mindkét mérkőzést meg szeretnénk nyerni. A románok ellen mi vagyunk az esélyesek, szeretnénk minél nagyobb különbséggel győzni, míg a spanyolok ellen bravúrra lenne szükség a győzelemhez.

– Székesfehérvárról utazik is vissza Szekszárdra?
– Igen, mert a klubnál nem állt le a munka. Én sem akarok túl sokat pihenni, maximumon egy napot, mert minél előbb csatlakozni szeretnék a többiekhez, hiszen november 30-án már bajnokit játszunk Cegléden.

– Nem a legjobb időben jött a válogatott szünet...
–  Örülök, hogy több nehéz mérkőzést is meg tudtunk nyerni, legyőztük például a Fenerbahcét és az Olympiakoszt az Euroligában vagy a Sopront a bajnokságban. Remélem, hogy ez a lendület kitart a szünet után is, mert ezek a szép sikerek csak akkor fognak érni igazán valamit. Elindultunk azon az úton, amiről nem szeretnénk letérni.

Ők várnak bevetésre
Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK - HUN-Therm), Kiss Angelika (DVTK - HUN-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, belga), Mérész Beatrix (Parking Graf Crema, olasz), Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (SERCO UNI Győr).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!