Férfi kosárlabda NB I

2022.11.05. 17:24

Nem csatlakozik a magyar válogatotthoz Eilingsfeld János

Achilles-ín gyulladás miatt nem csatlakozhat a magyar férfiválogatott keretéhez Eilinsgsfeld János, az Atomerőmű SE játékosa.

TEOL

Eilingsfeld János (jobbra) Vojvoda Dáviddal csatázik az Alba elleni bajnoki rangadón

Fotó: Molnár Gyula

Mint írják, az erőcsatár már a DEAC elleni bajnokin meccsen is csupán három percet tudott a pályán tölteni a lábában jelentkező fájdalom miatt. Eilingsfeld a héten átesett az orvosi vizsgálatokon, ahol a szakemberek megállapították, hogy kis mértékben be van gyulladva az Achilles-ínának egy része, amelyet kezelni kell. Szerencsére a baj nem olyan nagy, mint az előző idényben, amikor fontos meccseket kellett kihagynia, a kezelések folytatása mellett folyamatosan kezdheti meg majd a terhelést, így várhatóan a teljes felépülése két-három hétig fog tartani. 

A magyar férfiválogatott – Eilingsfeld nélkül – előbb a bosnyákokkal mérkőzik jövő pénteken Szarajevóban, majd pedig két hét múlva, hétfőn a cseheket látja vendégül Szombathelyen, az Arena Savariában. 

Az Atomerőmű SE pedig legközelebb november 18-án, pénteken lép pályára az NB I-ben, a 7. fordulóban a Szolnoki Olajbányász vendégei lesznek majd Kovács Ákosék, akik eddig három győzelemmel és három vereséggel állnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!