Sakk

2022.12.14. 11:47

Biztató teljesítményekkel kezdték az idényt az ASE Paks játékosai

Mindkét akadályt sikerrel vette az ASE Paks Szuperligában szereplő csapata, amely két forduló után az élen áll a tabellán.

TEOL

Ács Péter csapatvezetőhöz méltón két győzelemmel indította a szezont

Fotó: Molnár Gyula

A nyitányon a papíron leggyengébbnek számító Dr. Hetényi Géza SK)-t fogadtuk Pakson, de a 10,5:1,5 arányú győzelem felülmúlta a várakozásainkat – kezdte az értékelését Ács Péter, a paksiak csapatvezetője. – A megnyitási szakaszt követően – az erőviszonyok figyelembevételével – már reálisnak tűnt egy nagyobb arányú győzelem, a tabella élére ugrás elsősorban mégis annak volt köszönhető, hogy a hosszúra nyúló küzdelmeket a válogatott kerettagok (Berkes Ferenc, Kozák Ádám, Vajda Szidónia) és az ASE első csapatában ifiként debütáló Forgács Attila mind győzelemmel zárták. Attila egy fordulatokban gazdag játszma záróakkordjaként egy “bástya és futó a bástya ellen” végjátékban őrölte fel ellenfelét. A hazai mérkőzés előtti szombaton tartottunk egy csapatépítő nyitóbulit a ráhangolódás érdekében. Jót tett, érezni lehetett a küzdőszellemet a versenyteremben” – húzta alá Ács. 

„A második körben folytattuk a megkezdett sorozatot a makói csapat vendégeként. A 8:4 arányú győzelem reális eredmény a játszmák alapján és az erőviszonyok figyelembevételével – folytatta Ács Péter. – Összesen két vesztett és két nyerőesélyes állásunk volt, amelyek menet közben megfordultak. Az elsőfordulóbeli kétszámjegyű pontszerzés után többet reméltünk ettől az összecsapástól, de összességében elégedettek vagyunk a végeredménnyel.” 

„Biztató, hogy több játékosunk is két győzelemmel kezdte a szezont (Berkes Ferenc, Ács Péter, Jr. Fodor Tamás, Popovic Dusan és Krstulovic Alex), junior világbajnoki ezüstérmesünk (Kozák Ádám) stabilan és jól játszik az éltáblán, illetve ifjúsági versenyzőink (Forgács Attila és Bernáth Bence) is jól küzdenek a hátsó táblákon. A bajnokság dupla fordulóval folytatódik Pakson a december 17-18-ai hétvégén két rivális csapatot, a Szombathelyt és a Dunaharasztit fogadjuk, mindkét meccset szeretnénk megnyerni” – zárta a szakember. 

A bajnokság állása: 1. ASE Paks (18,5 pont) 2. Sentimento Ajka BSK (15,5 pont) 3. Tuxera Aquaprofit NSK I. (14,5 pont) 4. Dunaharaszti MTK I. (13 pont) 5. Aquaréna Kőbánya SC (12 pont) 6. Haladás VSE I. (11 pont) 7. MTK Budapest (10 pont) 8-9. Viadukt Biatorbágy, Duocor-Makói SVSE (9,5-9,5 pont) 10. Dr. Hetényi Géza SK (6,5 pont). 

 

Címkék#ASE (sakk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!