Edzői szemmel

2023.01.30. 13:20

Bán Tamás: a szerencse mellett a bravúrok nem jöttek

A magyar férfi kézilabda-válogatott reálisan a 8-10. helyet foglalta el a hétvégén véget ért svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság mezőnyében, véli Bán Tamás, a Hőgyészi SC vezetőedzője, aki szerint a szerencse is kellett a nyolcaddöntőbe jutáshoz, de ott a bravúrok elmaradtak a csapattól.

Berg Sándor

A magyar válogatott célját, a legjobb nyolcba kerülést elérte a világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Az Izland elleni csoportmérkőzés utolsó negyedórája határozta meg a válogatott további sorsát – nyilatkozta lapunknak Bán Tamás, visszaemlékezve a 30–28-as magyar győzelemre. – Van hiányérzetem a csapattal kapcsolatban, az Egyiptom elleni helyosztó rendben volt, de a norvégok és a dánok ellen nagy verésbe szaladtunk bele.”

Chema Rodríguez együttese az izlandiak mellett Dél-Koreát (35–27), Brazíliát (28–25) és a Zöld-foki szigeteket legyőzte (42–30), Norvégia (25–33) és Dánia (23–40) mellett Portugáliától (20–27), Svédországtól (28–37) és vasárnap kétszeri hosszabbításban Egyiptomtól is kikapott (35–36). Nyolcadik helyével a nemzeti csapat jövő márciusban olimpiai selejtezőtornán vehet részt.

„A kötelezőket és a ki-ki mérkőzéseket hoztuk, de bravúrt nem sikerült bemutatnunk a világbajnok, a vb-negyedik és vb-hatodik ellen, így ha megnézzük, negatív mérleggel zártuk a tornát – folytatta a Hőgyészi SC vezetőedzője, akinek maradt hiányérzete az elmúlt két és fél hétben. – Többször hangoztattam, hogy a védekezés, a kapusteljesítmény és az irányítók játéka döntő tényező lesz. A védekezés sem passzolt mindig, olyan volt, mintha ütemhátrányban lettünk volna. Nyolc között viszont már fejben sem voltunk ott igazán, nem tudtuk átlépni az árnyékunkat, ezért végül nem sült el jól a felszabadult, tét nélküli játék” – fogalmazott a szakember, hozzátéve, támadásban is voltak problémák.

Bán Tamás szerint többen is formán kívül játszottak és nagyon hiányzott a csapatból sérülés miatt kimaradó Máthé Dominik, s az is látszott, hogy amit néhány játékosnak a magyar bajnokságban engednek, azt a nemzetközi játékvezetők keményen büntetik.

Jövő év januárjában Európa-bajnokságot rendeznek Németországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!