Felkészülési mérkőzés

2023.01.14. 15:14

Háromgólos mérkőzésen maradtak alul ismét az atomvárosiak

Második felkészülési mérkőzését is elveszítette a Paksi FC, mely ezúttal a szerb Vojvodinától kapott ki a törökországi edzőtáborban.

Berg Sándor

Varga Barnabás (balról a második) szerezte a paksiak szépítő találatát

Fotó: Szabó Miklós

A szerdai zúgó esőnek és szélviharnak már nyoma sem volt Belekben, ahol igazi futballidőben játszhatta második felkészülési mérkőzését az atomvárosi gárda. Az edzőtábor alatt „beesett” lengyel RTS Widzew Lodz elleni meccslehetőség végül elmaradt, így a szerb Vojvodina elleni találkozó várt Waltner Róbert együttesére.

Az újvidéki egylet nem sokat várt a vezetés megszerzésével, a hetedik perc elején Nemanja Nikolics (csak névrokona a Videotonban megfordult magyar válogatott csatárnak) a saját térfelén szerzett labdát, s robogott a paksi kapu felé, majd passzolta le a jobb oldalán érkező Uros Kabicsnak, aki Szabó Jánossal szemben megcsinált még egy jó cselt, a tizenhatos sarkáról pedig élesen kilőtte a rövid alsó sarkot. A hátrányba kerülő atomvárosiak átvették az irányítást, azonban a legtöbbször a jobb oldalról történő beadásokból nem sikerült gólhelyzetet teremteniük. Ráadásul a 25. percben az ellenfél büntetőterülete előtt veszítettek labdát Windecker Józsefék, a két védő között kiugró szerb támadó pedig önzetlenül szolgálta ki a középen érkező Vlagyimir Mileticset.

A paksiak első komolyabb helyzetére a 31. percig kellett várni, de Szabó Bálint jobbról tizenöt méterről a keresztléc fölé lőtt. A kétgólos hátrány után egészpályás letámadásra váltott az NB I hatodik helyezettje, eredményesen. A kirúgás után sikerült megzavarnia a szerbeket, Szabó az alapvonalról a második hullámba Varga Barnabásnak készítette le a labdát, aki második lehetőségét gólra váltotta. A letámadás láthatólag nem tetszett a Vojvodinának, de ezt nem tudták előnyükre fordítani az atomvárosiak, akiknek a tudománya az ellenfél tizenhatosának környékén elfogyott, passzaikba pedig sok hiba csúszott.

A szünet után sem változott a játék képe, a Paks járatta többet a labdát, míg a vajdasági egylet előnye birtokában kontrákban bízott. A zöld-fehérek elsősorban Szabó János beadásaiból veszélyeztettek, egy ízben a csapatkapitány is közel állt a gólszerzéshez Bőle Lukács szögleténél. A 72. percben Gyurkits Gergő szabadrúgásából Varga fejelt kapuba leshelyzetből, néhány perccel később pedig Haraszti Zsolt beadásánál reklamáltak kezezést a szerb védőnél. A játékvezető sípja ekkor néma maradt, a második oldalon Balogh Balázsénál viszont nem, de Nikolics büntetőjét védte Nagy Gergely.

Az atomvárosiak a lengyel Jagiellonia Bialystok után ismét 2–1-es vereséget szenvedtek el törökországi edzőtáboruk során, az utolsó összecsapásukat jövő kedden a luxemburgi RFC Union ellen játsszák.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–FK Vojvodina (szerb) 1–2 (1–2)
Belek, Törökország
Paks: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó J. – Papp K., Windecker (Haris, 76.), Bőle (Haraszti, 61.) – Sajbán Máté (Gyurkits, a szünetben), Szabó B. (Balogh B., 61.), Varga B. 
Gólszerzők: Varga B. (32.), illetve Kabics (7.), Miletics (25.)

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!