Felkészülési mérkőzés

2023.01.11. 15:17

Vereséggel kezdett Belekben a Paksi FC

Sajbán Máté góljával a Paksi FC szerezte meg a vezetést, a szünet után azonban fordított a Jagiellonia Bialystok, így vereséggel nyitotta törökországi edzőmérkőzéseinek sorát az atomvárosi gárda.

Berg Sándor

Sajbán Máté (középen) szerezte a paksiak találatát

Fotó: Árvai Károly

Támadólag lépett fel a lengyel élvonal középmezőnyéhez tartozó ellenfelével szemben Waltner Róbert együttese, mely már az első percekben veszélyeztette az ellenfél kapuját. Az erős széllökésekkel kísért szakadó esőben megrendezett találkozó 20. percében Szabó Bálint szerzett labdát a pálya közepén, majd a bal oldalán érkező Sajbán Máténak passzolt, aki bal lábbal tizenhat méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. Vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, de a félidő hajrájáig Nagy Gergely kapuja nem forgott veszélyben. A 38. percben aztán Osváth Attila számított el egy bal oldali beadást, ezt kihasználva a bajnokságban tizenegy kanadai ponttal álló (8 gól, 3 assziszt) spanyol Jesús Imaz egalizált. A szünetben sort cseréltek az atomvárosiak, a Bialystok viszont közelebb állt a vezetés megszerzéséhez az ápolások és pontrúgások miatt töredezettebbé váló játék során. A győztes találatot végül Andrzej Trubeha szerezte, aki értékesítette a kapus ellen kiharcolt büntetőjét.

A PFC szombaton a szintén lengyel RTS Widzew Lodz (9.30 óra), valamint a szerb FK Vojvodina gárdájával mérkőzésnek meg (13 óra). Az utolsó törökországi edzőmeccsüket jövő héten kedden a luxemburgi RFC Unionnal játsszák (13 óra).

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC–Jagiellonia Bialystok (lengyel I.) 1–2 (1–1)
Belek
Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. – Papp K., Windecker, Bőle – Sajbán Máté, Szabó B., Varga B. 
Cserék: Vas, Tamás O., Kinyik, Kovács, Balogh B., Haris, Gyurkits, Haraszti, Horváth K., Nyári
Gólszerzők: Sajbán Máté (20.), illetve Imaz (38.), Trubeha (80., 11-esből)

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!