OTP Bank Liga

2023.01.31. 15:15

Kétezer jegy már gazdára talált a szerdai Paks–Ferencváros bajnokira

Több, mint kétezer jegyet adtak el elővételben hétfő estig a Ferencváros paksi vendégjátékára. Az OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott mérkőzést szerdán 18.30 órakor pótolják a Fehérvári úti stadionban.

Berg Sándor

Henry Wingo lövésébe Kinyik Ákos veti bele magát a két csapat őszi mérkőzésén

Fotó: Árvai Károly

Hosszú idő után ismét hazai környezetben lép pályára tétmérkőzésen Waltner Róbert együttese, a nyolcvanegy napos a böjt lezárására pedig nem is lehetne jobb ellenfelet találni, mint a címvédő és listavezető Ferencváros.

Az őszi szezonból elhalasztott mérkőzésre nagy is az érdeklődést, mint azt Méhes Tamástól, a paksi klub kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hétfő estig több, mint 2000 jegy talált gazdára. Felhívta ugyanakkor a szurkolók figyelmét, hogy akik még nem váltották meg belépőjüket, a könnyebb és gyorsabb bejutás érdekében vegyék meg elővételben. Erre a mai napon 14 és 18, meccsnapon, vagyis február 1-én 8 órától van lehetőség a Fehérvári úti stadion kettes pénztáránál vagy a nap bármely szakában a bejárat előtti felállított jegyautomatájából.

Az elővételben eladott belépők számát tekintve már biztos, hogy dobogós helyen zár e tekintetben a szerdai mérkőzés, az eddig lejátszott hét hazai találkozóból ugyanis eddig kettő érte el ezt a bűvös számot: a nyitófordulóban a Fehérvár vendégszereplését a hivatalos adatok szerint 2511-en, az utolsó őszi bajnokit 2132-en szurkolták végig a helyszínen. Ezt akár jó előjelnek is tekintheti a Paks, hiszen előbbi találkozót 2–0-ra, utóbbit 3–1-re nyerték az atomvárosiak.

Az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé jutó Ferencváros toronymagasan vezeti a két csapat örökmérlegét, a fővárosiak 19, a paksiak 5 győzelmet arattak 10 döntetlen mellett. A „remik” száma az elmúlt évben lehetett volna több is, miután tavaly áprilisban Carlos Auzqui (1–2), novemberben Botka Endre a 92. percben szerezte a Fradi győztes találatát (2–3). Mindkét eredmény fájó lehet az atomvárosinak, az őszi már csak azért is, mert döntetlennél még a PFC-nek volt két ziccere eldönteni a mérkőzést.

A Groupama Arénában gólt szerző Bőle Lukács mai játéka kérdéses, az viszont biztos, hogy a műtétje utáni rehabilitációját töltő Lenzsér Bence és Nagy Richárd mellett a tavaszi nyitómeccset kihagyó Szélpál Norbert, valamint a Kisvárdán ötödik sárga lapját begyűjtő Varga Barnabás sem léphet pályára. A vendégeknél bemutatkozhat a két új szerzemény, a suriname-i védő, Myenty Abena és a ghánai csatár, Owusu Kwabena, nem lesz viszont már a keretben az Union Berlinhez távozó Aissa Laidouni.

OTP Bank Liga, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Paksi FC–Ferencváros
Fehérvári úti stadion, szerda, 18.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!