Kerékpársport

2023.02.02. 15:21

A 2023-as Gemenc Nagydíjon is itt lesz a magyar válogatott

Dér Zsolt szövetségi kapitány szerint a Gemenc Nagydíj egy kiváló, egyedi hangulatú verseny.

R. G.

A magyar válogatott a 2022-es Gemenc Nagydíjon. A kép jobb szélén a szekszárdi Mészáros Bence

Fotó: MW

A magyar válogatott idén is rajthoz áll a Gemenc GP-n, emelte ki egy összegző interjúban Dér Zsolt, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya. 

„A Gemenc Nagydíj nemcsak egy remek versenyzési és pontgyűjtési lehetőség, hanem egy kiváló, és egyedi hangulatú verseny is” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nemcsak a magyar válogatott áll majd rajthoz Szekszárdon, de külföldi sorokban szereplő fiatal magyarok is. 

„Magyarországon három olyan versenyt rendezünk, amelyen világranglista pontokat lehet gyűjteni: ezek a Tour de Hongrie, a V4 Kerékpárverseny, és a Gemenc Nagydíj. A Magyar Körverseny szintet ugrott, és 2023-ban Pro Series besorolású verseny lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy több UCI pontot szerezhetnek a versenyzők, de ennek megfelelően a mezőny is erősebb lesz. Itt egy  szakaszgyőzelem 20, az összetett győzelem pedig 200 pontot ér, míg a Gemenc Nagydíjon 7 pont jár a szakaszgyőztesnek, és 40 pont az összetett elsőnek” – mondta Dér Zsolt. 

Összehasonlításképpen: a Tour de France-on egy szakaszgyőzelemért 120, az összetettért pedig 1000 pontot ad a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).

Mint arról már írtunk, idén június 14. és 16. között rendezik meg a Gemenc Nagydíjat – RÉSZLETEK ITT!

A tavalyi versenyt az új-zélandi Luke Mudgway nyerte, a mezőnyben ott volt két szekszárdi fiatal, Istlstekker Zsolt és Mészáros Bence is. Velük interjúkat is készítettünk, amit szintén megtalál az alábbi linken. 

MINDEN A GEMENC NAGYDÍJRÓL, ITT!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!