Teremlabdarúgó-torna

2023.02.05. 07:30

Bátaszéki sikerrel zárult a jubileumi Zrínyi Kupa

Két év kihagyás után nemrég ismét lelkes szurkolóktól volt hangos a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme. Az intézmény adott otthont ugyanis a XXV. alkalommal megrendezett Zrínyi Kupa hagyományos teremlabdarúgó tornának.

Szeri Árpád

A vendéglátó Garay János Általános Iskola csapata a második helyen végzett

Forrás: Beküldött fotó

A sportrendezvényen Galambos János, az iskola egykori testnevelője, a torna megalapítója köszöntötte a csapatokat és a vendégeket. Megemlékezett alapító társairól: Kalász János egykori iskolaigazgatóról, dr. Szűcs Lászlóról, Fehér Lászlóról, továbbá a névadóról, a fiatalon elhunyt Rittmann László futballistáról is. A torna kezdetétől néhai Lubastyik István játékvezetőként járult hozzá a sikeres lebonyolításához. Egykori játékvezető társát, az ez alkalommal a Zrínyi Kupa emlékdíjban részesített Ódor Jánost a jelenlévők személyesen köszönthették. Horváth Péter, a közelmúltban elhunyt testnevelő kolléga tiszteletére a róla elnevezett emlékdíjat vehette át a Garay János Általános Iskola csapata. A két néhai kiválóságra főhajtással emlékeztek a tanárok, szülők, diákok, barátok és egykori pályatársak.

A rendezvény ideje alatt, híven a hagyományokhoz, az iskola a tankonyháján készített pizzával és meleg teával látta vendégül a meghívott csapatok tagjait. A III. korcsoport számára hirdetett focikupán a Bátaszék SE, Kakasd SE, Kisdorog FC, a Szekszárdi UFC és a Garay János Általános Iskola küzdött a győztesnek járó vándorserlegért. A trófeát végül a bátaszékiek emelhetették a magasba. Őket, helyezési sorrendben a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI, a Kisdorog FC, a Szekszárdi UFC és a Kakasd SE követte.

Az emléktornán különdíjat vehetett át a gólkirály Demény Zoltán (Bátaszék), a legjobb kapus, Békési Bence (Kisdorog). A kisdorogi fiatal Polyák Antal labdarúgóedző és kapusedző, a Szekszárdi Dózsa egykori hálóőre megtisztelő felajánlásaként kapuskesztyűt vehetett át. A legjobb védőjátékos Gyenes Kristóf (Szekszárdi Garay János Általános Iskola) lett, a legtechnikásabb játékosnak Bogdán Milánt (Szekszárdi UFC), a legügyesebb leány játékosnak Róczó Lili Annát (Kakasd) választották.

Barátságos hangulatú, színvonalas, szoros küzdelmeket szurkolhatott végig a közönség. A rendezvény megvalósítását Hammer Mária és Galambos János, az iskola nyugdíjas testnevelői is támogatták. Gyenesné Maráczi Henriett, a Garay csapat edzője a sikeres felkészítésben és a lebonyolításban játszott kiemelkedő szerepet. Köszönet illeti Horváth István országgyűlési képviselőt, valamint Krausz Mártont, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatóját is. Mindketten szponzorálták az eseményt, így Pekari Bernadett, az iskola igazgatója kupákat, díjakat és érmeket adhatott át a győzteseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!