Cselgáncs

2023.02.24. 15:50

Tíz év után lett ifjúsági bajnoka a Gemenc JK-nak

Négy pontszerző hely, három dobogó, közte Sárosdi Ákos aranyérme fényesíti a Gemenc Judo Klub eredményeit az idei Ifjúsági Országos Bajnokságról.

Berg Sándor

Sárosdi Ákos (középen, hátul) arany-, Beke Csongor (jobbról a második) ezüst-, Fülöp György (mellette) bronzérmet szerzett

Fotó: Beke Zsolt

Megállíthatatlannak bizonyult a Szegeden Sárosdi Ákos. A szekszárdi klub 81 kilogrammos súlycsoportban induló dzsúdósa negyedik kiemeltként érkezett az országos bajnokságra, ahol az első fordulóban emiatt nem kellett tatamira lépnie, a folytatásban a nyolcad-, a negyed- és az elődöntős ellenfelét is ipponnal múlta felül. A fináléban az első helyen kiemelt Nagyvári Zsolt jött vele szemben, de miskolci riválisát is a rendes játékidőben sikerült legyőznie, így Ács Balázs 2013-as, hazai közönség előtt szerzett bajnoki címe után jutott ismét ifjúsági aranyérem a szekszárdi klubnak.

Az egyesület két elsőéves ifistája, Beke Csongor és Fülöp György ezúttal külön ágra került a 42 kilósak között, így csak a döntőben találkozhattak volna össze. Beke a maga részéről ennek eleget is tett, mindhárom ellenfelét ipponnal múlta felül, Fülöp jó menetelését azonban megállította az elődöntőben a nála két évvel idősebb Szabó Milán. Az első helyen kiemelt dunaharaszti cselgáncsozó a fináléban Bekét is legyőzte, így ebben a súlycsoportban egy-egy ezüst és bronz került Szekszárdra.

A Gemenc JK pontszerző helyezéseit a 44 kilósak között indult Berlinger Zsuzsa tette teljessé, aki az elveszített negyeddöntő után a vigaszágon két győzelmével és egy vereségével ötödik helyen zárt.

A szekszárdi klub a Budapest Honvéd, a Dunaharaszti MTK, a Diósgyőri VTK, az UTE és a Miskolci VSC mögött a hatodik helyen zárt az éremtáblázaton olyan egyesületeket megelőzve, mint az MTK Budapest, a Cegléd, a házigazda Szeged vagy a Baja.

 

Címkék#Gemenc JK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!