NB II-es női kézilabda

2023.03.20. 18:00

A hideg csarnok sem jelentett akadályt Pázmándon a Fekete Gólyáknak

Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését az NB II-es kézilabda-bajnokságban a Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

B. S.

Gulya Krisztina öt találatig jutott

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A hideg csarnokban jó védekezéssel és gyors játékkal kezdett a  Szekszárd, de a komoly előny (7–1) után csökkent a koncentráció. A szünet után még kellett öt perc, mire rendezni tudta sorait a vendégcsapat, aztán ismét egy kiemelkedő tíz perc következett. Az utolsó negyedórában már mindkét oldalon sok volt a hiba, az eredmény már jelentősen nem változott.

NB II, Nyugati csoport, a 15. fordulóban
Gárdony-Pázmánd NKK U22–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 23–34 (12–17)
Pázmánd, 20 néző. V.: Salamon G., Tóth J.
Szekszárd: Tóth I. – FARKAS A. 9, Bognár Zs. 7 (3), GULYA 5, Kapás 4, KAVECZKI 9 (1), Szentes. Csere: Schell, Nagy A. (kapusok), Pataki, Orbán E. Edző: Bordán Anna
Kiállítások: 10, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 4/3 illetve 6/4.

– Több szempontból is kétpólusú volt a mérkőzés. Kétszer tíz perc kiemelkedő játék, nagyobb részben viszont sok hibával tarkított teljesítmény. A lerohanásaink továbbra is üzemelnek, de a felállt fal ellen nagyon sokat kell még javulnunk. A hatos fal elleni támadásban bal szélen, irányítóban és jobb átlövőben a mérkőzés nagy részében veszélytelenek voltunk. A továbbra is „vékony kispadra” sem lehet mindent ráfogni, mert már az elejétől jelentkeztek ezek a gondok. Folyamatosan jönnek az egyre nehezebb ellenfelek, de remélem, egy-két játékos visszatérésével és stabilabb teljesítménnyel meg tudjuk  oldani a feladatokat – fogalmazott Bordán Anna.

A szekszárdiak számára véget ért a négy mérkőzést számláló idegenbeli sorozata, amit három győzelemmel és egy döntetlennel hoztak le. Legközelebb, március 25-én a Dunaújvárosi Kohász KA U22-es csapata ellen lépnek pályára hazai környezetben (kezdés: 13 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!