OTP Bank Liga

2023.03.11. 18:56

A válogatott formában játszó Varga Barnabás duplájával verte a Paksi FC a Fehérvárt

A góllövőlistát vezető Varga Barnabás 16. és 17. találatával a Paksi FC 2–1-re győzte le hazai pályán a MOL Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Berg Sándor

Varga Barnabás szezonbeli harmadik dupláját szerezte

Fotó: Molnár Gyula

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a napokban 82 éves korában elhunyt Szinger Ferencre emlékeztek egy főhajtással. A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség egykori elnöke örömmel nyugtázhatta volna, hogy a paksiak birtokolták többet a labdát, s sokat keresték a fejjátékáról híres Varga Barnabást. A góllövőlistát a forduló előtt tizenöt találattal vezető csatárt viszont ritkán találták meg a társak beívelései, ami nagyban volt köszönhető a gyakran feltámadó szélnek. A hazaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy negyedóra játék után combját fájlalva kért cserét Kádár Tamás, a helyére beállt Szélpál Tamásnak és a paksi védelemnek azonban nem sok dolga akadt az első félidőben. Helyzetükön javított viszont, amikor Windecker József tűpontos beadására már-már menetrendszerint érkezett Varga, az addig is magát sokat mutató támadó pedig harmadik helyzetét nem hibázta el. A gól sem sokat változtatott a mérkőzés képén, de a ráadásban az indításra kapujából kifutó Simon Barnabást megtréfálta a szél, Schön Szabolcs pedig a fiatal hálóőr mellett elgurította a labdát.

A fehérváriak mehettek jobb hangulatban szünetre, s lendületesebben is tértek onnan vissza gyors gólt viszont a paksiak szereztek Hahn János kiharcolt büntetője után. Varga Barnabás szezonbeli 17. találata paprikássá tette a hátralévő bő fél órát, miközben mindkét csapat becsülettel ment előre. Huszti Szabolcs együttese az utolsó percekben kapuja elé szögezte a hazaiakat, Dárdai Pál közeli lövésénél Simon tette jóvá a gól előtti hibáját. Ez is kellett a hazaiak sorozatban aratott harmadik győzelmükhöz a bajnokságban, amivel vasárnap estig biztosan fellépnek a tabella negyedik helyére, két pontra a dobogós Debrecen mögé.

OTP Bank Liga, 23. forduló
Paksi FC–MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)
Paks, 1785 néző. V.: Berke (Garai, Szalai)
Paks: Simon B. – Kinyik, Kádár (Szélpál, 15.), Szabó J. – Vas – Osváth, Windecker, Papp K. (Balogh B., 85.), Bőle (Sajbán Máté, 83.) – Hahn (Böde, 71.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
Fehérvár: Kovács D. – Nego (Fiola, 74.), Csongvai, Larsen, Heister – Alef (Pokorny, 75.), Katona M. (Kastrati, 71.), Flores – Houri (Dárdai, 61.) – Kodro, Schön. Vezetőedző: Huszti Szabolcs
Gólszerző: Varga B. (29., 56., a második 11-esből), illetve Schön (45+1.)
Sárga lap: Vas (19.), Hahn (65.), Varga B. (78.), Szabó J. (86.), illetve Alef (55.), Pokorny (81.)

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!