Utánpótlás válogatott

2023.03.01. 18:00

Acsádi Petrával a védelemben ikszelt az U17-es válogatottunk

A magyar U17-es válogatott a szekszárdi Acsádi Petrával a kezdőcsapatában kedden 2–2-es döntetlent játszott Horvátországgal felkészülési mérkőzésen.

Berg Sándor

Acsádi Petra (álló sor, balról a második) végig a pályán volt a horvátok ellen

Forrás: MLSZ

Schumi Dorottya szövetségi edző csapatában a felnőtt élvonalban szereplő Szekszárdi WFC 16 éves védője, Acsádi Petra végigjátszotta a mérkőzést, míg klubtársa, a vele egykorú Kágyi Kíra ezúttal nem kapott bizonyítási lehetőséget. A két válogatott csütörtökön a határ túloldalán ismét megmérkőzik egymással.

Utánpótlás-válogatottunk februárban spanyolországi edzőtáborban vett részt, ahol kétszer is összemérte erejét a magasabban rangsorolt svéd válogatottal. A gól nélküli döntetlenre végződő találkozókat Acsádi végigjátszotta, míg Kágyi a második mérkőzésen kezdőként hetven percet töltött a pályán.

A válogatott március 23. és 29. között Portugáliában szerepel az Európa-bajnoki selejtezőtorna A-ligájának második fordulójában, ahol a házgazda mellett a címvédő Németország és Észak-Macedónia vár rá. A hét négyesből a csoportgyőztes jut ki az észtországi tornára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!