Elismerés

2023.03.06. 16:56

Dombóvári atléta is Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjban részesült

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány huszonkét élsportolónak adott Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjat, köztük a DOVASE-ben nevelkedett Vindics-Tóth Lili Annának.

TEOL

Vindics-Tóth Lili Anna 3000 méteres akadályfutásban jutott ki a tokiói olimpiára

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A BOM Alapítvány immár tizedik alkalommal hirdette meg programját, amelyre összesen 106 pályázat érkezett be. Az alapítvány olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várta, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A Budapesti Olimpia Mozgalom idei huszonkét olyan fiatal tehetség számára ítélt oda támogatást, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon.

Közöttük volt Vindics-Tóth Lili Anna, a Magyar Agrár - és Élettudományi Egyetem vezetés és szervezés szakának hallgatója. A 24 esztendős futó Dombóváron született, ott is kezdett atletizálni. Fazekas Gáspár tanítványa megannyi bajnoki címei és országos csúcsai mellett a 2013-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) 2000 méter akadályon aranyérmet szerzett, egy évre rá harmadik lett, a 2017-es Junior Mezeifutó Európa-bajnokságon szintén ezüstérmet szerzett. A felsőfokú tanulmányai miatt annak idején a fővárosba költöző és a Budapest Honvédhoz igazoló atléta a két évvel ezelőtti tokiói olimpián 3000 méteres akadályfutásban – nagy egyéni csúccsal – 9:30,96 perces időeredménnyel 18. lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság első és a Magyar Tudományos Akadémia leghosszabb ideig regnáló elnökéről elnevezett, 2014-ben életre hívott Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogram korábban a szintén vármegyei kötődésű Madarász Dórát (asztaliteniszező) és a szekszárdi születésű Schmelcz Vivien Fannit (atlétika) is támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!