Klasszikus Motokrossz ob

2023.03.29. 12:20

Duplázott a monori szezonnyitón a zombai krosszmotoros

Langer József mindkét futamát megnyerte a Klasszikus Motokrossz Bajnokság és Kupasorozat első fordulójában.

Berg Sándor

Langer József a nem várt nehézségek sem akadályozták meg a győzelemben

Forrás: Beküldött fotó

Jobban nem is indulhatott volna az idény Langer József számára, miután nagy fölénnyel utasította maga mögé riválisait a klasszikus motokrossz országos bajnokság nyitófordulójának mindkét futamán. 

„Ilyen járművel huszonöt éve nem versenyeztem, vissza kell még szoknom rá, úgyhogy a két futamgyőzelemnek ebből a szempontból különösen örülök. Bízom abban, hogy minél jobban kitapasztalom a motort, annál gyorsabb leszek és még több sikert ünnepelhetek – mondta lapunknak Langer József, akinek a látszat ellenére nem volt könnyű dolga Monoron. – A második futamon elszállt a hátsó fékem, az utolsó köröket pedig első kerék defekttel tettem meg, de addigra már olyan előnyöm, hogy az első helyemet ezek a nem várt gondok nem befolyásolták.”

Az oldtimer kupasorozatban, melybe 20 évnél fiatalabb motorral nem lehet nevezni, a kétkerekűeket évjárat szerint sorolják be a kategóriákba. A Dél MX Motorsport Egyesület elnöke és egyben versenyzője egy 1986-os Hondával állt rajthoz az EVO kategóriában.

„Próbatételnek szántam ezt a versenyt, célom a június Európa-bajnoki részvétel, arra készülök. Azt mondhatom, hogy erőnlétileg jól vagyok. Az áprilisi, hódmezővásárhelyi állomást kihagyom, de május 27-én Zombán rajthoz állok. Ott azért illő megmérettetnem magam, ilyen versenyt ugyanis még nem rendeztünk” – tette hozzá Langer József.

A Dél MX Motorsport Egyesületet további két versenyző képviselte, Raczky Balázs összetettben az élen végzett a Millenium EVO kategóriában (1991-1997-es motorok állhattak rajthoz), míg Sajó Zsolt a Juniorban (1998-2003) ötödik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!