Női futsal Európa-bajnokság

2023.03.19. 19:30

Elmaradt a szoros bronzcsata, Eb-negyedik lett a magyar női válogatott

A magyar válogatott 12–0-s vereséget szenvedett Portugáliától a debreceni női futsal Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén.

MTI-TEOL

Szalkai Kitti, a 2F-BAU Tolna-Mözs játékosa

Fotó: Czeglédi Zsolt

A több tolnai nevelésű vagy a vármegyéhez kötődő játékossal felálló házigazda magyar csapat – amely a pénteki elődöntőben 2–1-re kapott ki Ukrajna legjobbjaitól – már a második percben hátrányba került, a 2019-es és a 2022-es kontinensviadalon egyaránt ezüstérmes portugálok pedig ezek után futószalagon termelték a gólokat, legjobbjuk a mesterhármast szerző Carla Vanessa volt. Kiütéses győzelmükkel (a tavalyi Eb-elődöntőben a portugálok 6–0-ra verték a mieinket) rekordot döntöttek, az Európa-bajnoki négyes döntők történetében ugyanis az eddigi csúcsot a spanyolok tartottak, akik a tavalyi elődöntőben 9–0-ra verték az ukránokat.

Eredmény, bronzmérkőzés
Portugália–Magyarország 12–0 (4–0)
Debrecen, Főnix Aréna. Vezette: Tursun (török), Norkus (litván), D'adamo (san mariói)
Gólszerző: C. Vanessa (10., 20., 38.), Carol (25., 27.), Fifó (28., 30.), Kota (2., öngól), Sara Ferreira (14.), Lidia Moreira (21.), Janice Silva (32.), Pisko (36.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!