Futsal NB II

2023.03.07. 09:25

Hazai vereséggel zárta az alapszakaszt a tolnaiak férficsapata

Ami idegenben összejött, az hazai pályán nem sikerült: a Tolna-Mözs vereséget szenvedett az Asterix-Érdtől az NB II-es férfi futsalbajnokságan.

R. G.

Paksi Dániel (elöl) és a tolnaiak nagy meccset játszottak, de nem tudtak győzni

Fotó: Kiss Albert

Győzelemmel szerették volna lezárni az alapszakaszt a tolnai futsalosok, s erre volt is esélyük, hiszen idegenben egyszer 5–4-re már legyőzték az érdieket. A novemberi siker ráadásul történelmi is volt, hiszen az volt az első győzelme a szezonban a Tolnának. 

Mondhatni tehát, hogy a csapat egyik kedvenc ellenfele érkezett – de sajnos most megfordultak az erőviszonyok. Az érdieket láthatóan fűtötte a visszaváás vágya, míg a Tolnának igazából mindegy volt a végeredmény, hiszen a tizedik helyről se előre, se hátra nem léphetett már Kneller Balázs csapata. A vendégek – akik szinte végig a centerezést erőltették – gyorsan elhúztak két góllal, s bár Keszthelyi György duplájával visszajött a Tolna, s volt is esély rá, hogy 3–3-ra kiegyenlítsenek, az egy percen belül született két vendéggól mindent eldöntött. Az érdiek végül 6–3-as győzelmet arattak, ráadásul a meccs legvégén Vadas Balázst piros lappal kiállították. 

A tolnaiak nehéz kezdés után vették fel az NB II-es bajnokság ritmusát, s voltak szép pillanataik az alapszakaszban. Most pedig következik számukra az alsóházi rájátszás, amelyben rajtuk kívül a dunaújvárosiak, a tihanyiak, az érdiek, a szigetszentmiklósiak és a hidegkútiak lesznek érdekeltek. 

A csapatok pontokat visznek magukkal, ami a következőképpen alakul: 
Dunaújváros 7 pont, Tihany 5 pont, Érd 4 pont, Tolna 3 pont, Szigetszentmiklós 2, Hidegkút 1 pont. 

Férfi futsal NB II, Nyugati csoport, 26. forduló
2F-Bau Tolna-Mözs–Asterix-Érd 3–6 (1–2)
Tolna, városi sportcsarnok. Vezette: Fehérvári P. (Bereczki B., Bacsi N.)
Tolna-Mözs: Merkl D. – Keszthelyi, Ágics, Fazekas T., Paksi D. Csere: Tallós, Demkó Á., Kneller, Tóth D., Laczkó K., Vadas. 
Gólszerzők: Keszthelyi (16., 24.), Vidinszki (36., öngól), illetve Kozák (28., 29.), Borka (8.), Bálint Á. (11.), Szabó K. (23.), Mayer (40.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!