Női NB I-es kosárlabda

2023.03.05. 20:08

Legyőzte a PEAC-ot, így még befuthat negyediknek a KSC Szekszárd

Az Atomerőmű KSC Szekszárd drámai csatában legyőzte az NKA Universitas PEAC csapatát a szomszédvári rangadón, s ezzel életben tartotta reményeit arra, hogy beelőzze baranyai riválisát és bejöjjön a pályaelőnyt érő negyedik helyre.

Berg Sándor

Krnjics Szárá 10 ponttal járult hozzá a szekszárdiak rendkívül fontos győzelméhez

Fotó: Makovics Kornél

Hét vereségnél járt zsinórban a mérkőzést megelőzően a Szekszárd, ilyen negatív sorozatban régen volt a gárda. A szurkolók azonban nem hátráltak ki a csapat mellől, tudták, hogy ennek a mérkőzésnek a presztízsen kívül az alapszakasz negyedik helye és a vele járó negyeddöntős pályaelőny is a tétje. 

Az első hazai pontokat a komoly sérülése után egyre jobb formába lendülő, a szezon során először a kezdőcsapatban helyet kapó Krnjics Szárá dobta – apró szépséghiba, hogy a pécsiek két perc után már tíznél jártak. Djokics Zseljko magához is rendelte övéit, az edzői intelmek azonban nem hatottak. Sok volt a ki nem kényszerített hiba hazai részről, aztán a baranyaiak is egyre többször rontottak, ami után Studer Ágnes kettő plusz egyével utolérték őket a szekszárdiak. Kezdett összeállni a KSC védekezése, jöttek a besegítések a palánkok alatt, amivel kikapcsolták a festéket addig uraló Kiss Virágot. Sierra Calhoun büntetőivel araszolt előre a PEAC, de a legutóbbi két idényben éppen a pécsieket erősítő Nikola Dudásává, majd Mányoky Réka triplájával először vette át a vezetést a házigazda. Jazmon Gwathmey 7:18 perc után szerezte a vendégcsapat az első mezőnykosarát a második negyedben, az addig kiharcolt hatpontos előnyből kettőt sikerült megtartaniuk a kék-fehéreknek a nagyszünetre. 

Decemberben éppen ennyivel (65–67) kapott ki Pécsett a KSC, vagyis az egymás elleni mérleget tekintve erre a különbsége kellett volna még egy lapáttal rátenni.

Magas hőfokon kezdődött a második félidő is, a nagy rohanásban Mányoky és Bálint Réka triplája adott némi nyugalmat a hazaiaknak. Na meg az, hogy a pécsiek egymás után nyolc támadásukat fejezték be pont nélkül, így az utolsó tíz percre négypontos előnnyel fordulhatott rá a Szekszárd. Az ilyen szoros mérkőzések nüanszokon múlnak, ilyen lehetett Kiss kihagyott, Goree Cyesha értékesített ráadás büntetője. Vagy Dudásová játéka, aki meg akarta mutatni korábbi kenyéradójának, hogy mire képes. A szlovák válogatott irányítója 14 másodperc alatt szerzett két labdát és dobott öt pontot, de 61–51-ről így is kettő pontra jött vissza PEAC. Mindössze 0,4 másodperc volt vissza a meccsből, amikor Gwathmey ütött oda Goree-nek, a magasember pedig mindkét büntetőjét bedobta, így megmaradt az esély az alapszakasz negyedik helyére. 

Ehhez a Szekszárdnak március 25-én hazai pályán le kell győznie a Győrt, a Pécsnek viszont otthon kell kikapnia a címvédő Soprontól.

Tippmix Női NB I, alapszakasz, 21. forduló
Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 63–59 (19–21, 13–9, 14–12, 17–17)
Szekszárd, 900 néző. V: Tőzsér, Makrai, Pozsonyi
SZEKSZÁRD: STUDER 9, DUDÁSOVÁ 16/3, Miklós M., GOREE 15, KRNJICS 10. Csere: Bálint R. 3/3, Wallace 2, Horváth D., Mányoky 8/6. Edző: Djokics Zseljko
PEAC: Katanics 8/3, Laczkó, Wentzel 9/3, GWATHMEY 11, KISS V. 18/3. Csere: Rátkai, CALHOUN 10/3, Simon Zs. 3/3, Sanchez, Szűcs R. Edző: Jovan Gorec
Az eredmény alakulása: 2. perc: 2–10. 6. p.: 11–17. 9. p.: 19–19. 13. p.: 21–25. 15. p.: 28–25. 21. p.: 34–33. 26. p.: 43–40. 30. p.: 46–42. 36.: 51–51. 38. p.: 61–51. 
Kipontozódott: Gwathmey a 40. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!