Grand Slam

2023.03.03. 09:46

Magabiztosan jutott a négy közé Taskentben Pupp Réka

A portugál Joana Diogón két vazarit is végrehajtott Pupp Réka, aki ezzel magabiztosan jutott elődöntőbe a taskenti Grand Slam-tornán.

Berg Sándor

Pupp Réka (fehérben) magabiztos győzelemmel kezdett

Forrás: IJF

A szokásosnál is később kellett bemutatkoznia az üzbég fővárosban az Atomerőmű SE 52 kilós dzsúdósának, aki első kiemeltként a nyitófordulóban pihenhetett, s miután kazah ellenfele a csütörtöki sorsolás után visszalépett a tornától, a második kört is kihagyta. Ez az incidens nem zavarta meg Pupp Rékát, aki magabiztosan versenyzett a világranglistán 28. helyen álló Joana Diogo ellen. A portugálon két vazarit is végrehajtott, így bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a japánok második számú versenyzője, Shishime Aj vár a paksira.

A taskenti Grand Slamen is 1000 pont jár az aranyéremért, 700 a döntős szereplésért és 500 a harmadik helyért. Ha Pupp Réka dobogón végez, megelőzi a világranglistán második Distria Krasniqit. A helyosztós mérkőzéseket 13 órától a Sport1 TV élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!