Sakk

2023.03.10. 09:19

Négyes holtverseny az élen a III. Tálos János Emlékversenyen

Négy játékos (Nagybiró László, Balázs Imre, Gál Péter, Matejcsek Vajk) vette hibátlanul az első két fordulót, így ők állnak az élen holtversenyben.

TEOL

Matejcsek Vajk (balról) legyőzte dr. Papp Csabát

A Szekszárdi Civil Pontban március 7. és 21. között három kedd este és egy szerda délután (március 15.) kerül megrendezésre a III. Tálos János Emlékverseny. Idén húsz éve, hogy elhunyt megyénk egykori kiemelkedő játékosa, versenybírója, csapatvezetője és edzője. Ennek kapcsán - az utoljára 2005-ben megrendezett emlékversenyt - szervezte meg újra a Tolna Megyei Sakkszövetség a Szekszárdi Sportközpont támogatásával.

Gál Péter (Tálos János egykori tanítványa) a megnyitójában felidézte János bácsi megyei és országos pályafutását, érdemeit és elmondta, hogy az emlékversenyt minden év márciusában tervezik megrendezni a jövőben is. A III. Tálos János Emlékversenyre 14 lelkes sakkozó nevezett. Szekszárd mellett Decsről és Bátaszékről is érkeztek fiatalok és „közepesen fiatalok”, így ismét jó csaták várhatóak.

Az első fordulóban már meglepetés született: az ifjúsági korú, bátaszéki Matejcsek Vajk magabiztosan győzte le dr. Papp Csabát! Szuhai Balázs is közel állt, hogy borítsa a papírformát: ígéretes állását vesztésre rontotta a végső győzelemre is esélyes Nagybiró László ellen.

Első forduló eredményei:
Nagybiró László - Szuhai Balázs 1-0
Vaszi Albert - Rudolf László 0-1
Dr. Papp Csaba - Matejcsek Vajk 0-1
Boros Máté - Balázs Imre 0-1
Gál Péter - Dömény Sándor 1-0
Fábián Szilárd - Heilig Zoltán 0-1
Erőnyerő: Kirsch Máté

Második forduló eredményei:
Rudolf László - Gál Péter 0-1
Balázs Imre - Kirsch Márk 1-0
Heilig Zoltán - Nagybiró László 0-1
Matejcsek Vajk - Vaszi Albert 1-0
Szuhai Balázs - Boros Máté 1-0
Dömény Sándor - Dr. Papp Csaba 0-1
Erőnyerő: Fábián Szilárd

(Nagy Kamill a harmadik fordulótól csatlakozik a versenyhez.)

A harmadik forduló párosítása: Nagybiró László–Matejcsek Vajk, Gál Péter–Balázs Imre, Kirsch Márk–Heilig Zoltán, Szuhai Balázs–Rudolf László, Dr. Papp Csaba–Fábián Szilárd, Vaszi Albert–Dömény Sándor, Boros Máté–Nagy Kamill

Folytatás a harmadik fordulóval március 14-én, kedden, 17.30-as kezdéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!