U17-es leány fociválogatott

2023.03.22. 17:00

Portugáliából vezethet Kágyiék útja Észtországba

Fontos egy hét következik a magyar U17-es leányválogatott életében, Schumi Dorottya szövetségi edző csapata Portugáliában szerepel mától Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Berg Sándor

Kágyi Kíra (pirosban) az egyik tolnai képviselője a válogatottnak

Forrás: MLSZ

Fotó: Barbara Gabriella

A három Tolna vármegyei játékossal, a dombóvári Gyánó Lilivel (Pécsi MFC), valamint a faddi Acsádi Petrával és a szekszárdi Kágyi Kírával  (mindketten Szekszárdi WFC) a keretében hétfőn repült ki Portugáliába a nemzeti csapat, melyre három nehéz mérkőzés vár. A tornát csütörtökön 18 órakor a házigazdával kezdik a mieink, majd 26-án a címvédő Németországgal (15 óra) mérkőznek meg, három nappal később pedig Észak-Macedóniával fejezik be a selejtezőt (16 óra). A németek szinte egyeduralkodónak számítanak ebben a korosztályban, az eddigi tizenhárom Európa-bajnokságból nyolcat ők nyertek meg.

A négyesből az első jut ki az észtországi kontinenstornára, ahol a rendező mellett Anglia, Svédország, a négyszeres bajnok Spanyolország és az egyszeres győztes Lengyelország már kvalifikálta magát.

A selejtezőkre készülve a svédekkel és a horvátokkal játszott két-két edzőmeccset Schumi Dorottya együttese. A skandinávokkal mindkétszer gól nélküli döntetlent játszottak Kágyiék, déli szomszédaink ellen egy 2–2, főpróbaként pedig egy 1–0-s vereség a mérlegük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!