Alapszakaszértékelés

2023.04.15. 12:04

A klub alapkoncepciója teljes mértékben teljesült az Atomerőmű KSE Bonyhádnál

Darabos Péter ügyvezető elnök szerint az A-csoportban bemutatkozó játékosok nagyon hasznosnak bizonyultak, sőt húzóemberei voltak a bonyhádi csapatnak.

Berg Sándor

Baki Sándor nemcsak húzóember, de fiatalok mentora is ebben a szezonban

Fotó: Máté Réka

Ahogy beszámoltunk róla, nem sok hiányzott ahhoz, hogy nyolcadik helyen becsússzon a felsőházi rájátszásba a Bonyhád, de végül kilencedik lett, így a playoutban a bennmaradásért kell harcolnia Jan Pavlík együttesének.

„Sajnos az idegenbeli mutatónk nagyon gyengére sikerült, a tizenkét találkozóból csak egyet, a legutolsó nyertünk meg. Igazából ennek köszönhető, hogy nem kerülnünk be a legjobb nyolcba – fogalmazott portálunknak Darabos Péter, a völgységi klub ügyvezető elnöke. – Azt gondolom, hogy az alapkoncepció, miszerint a fiatalok erősebb bajnokságban fejlődjenek, teljes mértékben teljesült. Volt például olyan mérkőzés, ahol a közben az A-csoportban bemutatkozó játékosok nagyon hasznosnak bizonyultak, sőt húzóemberei voltak a csapatnak. A két rutinos játékosunk, Tömösváry Máté és Baki Sándor pedig amellett, hogy kiváló mentorai voltak a fiataloknak, sokszor a hátukon vitték a csapatot. Nem volt egy könnyű idény ez sem, de a végéből igyekszünk a maximumot kihozni és megtartani a kilencedik helyet.”

Az alsóházi rájátszás első fordulójában a sereghajtó Nyíregyházával mérkőzik meg a Bonyhád. Az ügyvezető elnök szerint a szabolcsiak alapszakaszban elért pozíciójából nem szabad kiindulni.

„Kemény ellenfél lesz a Nyíregyháza – szögezte le Darabos Péter. – A mérlegük ugyan csak az utolsó helyre volt elég az alapszakasz végére, de a szezon során egyfolytában fejlődött a játékuk. Biztos vagyok benne, hogy srácaink koncentráltak lesznek és mindent meg fognak tenni a győzelemért.”

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzését vasárnap 19 órakor rendezik a völgységi fővárosban, a második találkozóra április 21-én kerül sor Nyíregyházán. Ha szükség van rá, a mindent eldöntő harmadik összecsapást április 27-én játsszák Bonyhádon. A másik ágon KTE-Duna Aszfalt U23–Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mérkőzéseket rendeznek. A párharcok győztesei a kilencedik helyért folytatják, a két vesztes fél a bennmaradásért mérkőzik meg egymással.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 9-12. helyért, 1. mérkőzés
Atomerőmű KSE Bonyhád–Nyíregyháza KSE-SZEGFŰ BÚTOR
Bonyhád, városi sportcsarnok, vasárnap, 19 óra. Vezeti: Radnóti Miklós, Téczely Roland Balázs, Farkas Péter Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!