Indul a rájátszás

2023.04.14. 07:30

Hazai pályán kezdi a playoutot az Atomerőmű KSE Bonyhád

Jan Pavlík együttese vasárnap 19 órakor fogadja a Nyíregyházi KSE csapatát a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport alsóházi rájátszásában.

B. S.

Jan Pavlík csapata a Nyíregyházával kezdi az alsóházi rájátszást

Fotó: Máté Réka

Egy győzelmen múlt, hogy a bonyhádiak lecsúsztak a nyolcadik helyről az alapszakaszban, s ezzel nem jutottak a felsőházi rájátszásba. Ez a siker összejöhetett volna a Sopron elleni kétszeri hosszabbításos (91–96) vagy az egy pontos Tiszaújváros elleni vereség alkalmával is (67–68). Jan Pavlík együttese végül nyolc győzelemmel és tizennégy vereséggel a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt. A szezon előtti versenykiírás szerint a playout első körében szabadnapos lett volna a Bonyhád, de miután két csapat is visszalépett a rajt előtt, ez a kiváltság elszállt.

A völgységiek első ellenfele a 6/16-os mérleggel alapszakaszutolsóként záró Nyíregyháza lesz. A szabolcsi találkozón a hazaiak 71–51-re győztek, a visszavágón Tömösváry Máté dupla-duplájával (12 pont, 10 lepattanó) és Pupp Bence vezérletével (21 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 7 kiharcolt fault) 79–74-es nyertek a bonyhádiak.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzését vasárnap 19 órakor rendezik a völgységi fővárosban, a második találkozóra április 21-én kerül sor Nyíregyházán. Ha szükség van rá, a mindent eldöntő harmadik összecsapást április 27-én játsszák Bonyhádon.

A másik ágon KTE-Duna Aszfalt U23–Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mérkőzéseket rendeznek. A párharcok győztesei a kilencedik helyért folytatják, a két vesztes fél a bennmaradásért mérkőzik meg egymással.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 9-12. helyért, 1. mérkőzés
Atomerőmű KSE Bonyhád–NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR
Bonyhád, városi sportcsarnok, vasárnap, 19 óra. Vezeti: Radnóti Miklós, Téczely Roland Balázs, Farkas Péter Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!