Jön az utolsó felvonás!

2023.04.21. 16:48

A sportigazgató szerint a jobban motivált és a kevésbé fáradt csapat nyerni a bronzérmet

Miskolcon, a DVTK otthonában kaparná ki a gesztenye másik felét az Atomerőmű KSC Szekszárd, megszerezve ezzel a klub történetének első bajnoki bronzérmét.

B. S.

Sydney Wallace 14,5 pontot átlagolt a bronzcsata eddigi két mérkőzésén

Fotó: Makovics Kornél

Szezonbeli utolsó mérkőzése vár az Atomerőmű KSC Szekszárdra, ami az egyik, ha nem a legfontosabb is lesz egyben. Szombat este eldől, hogy Djokics Zseljko együttese vagy a Diósgyőr szerzi-e meg a bajnoki bronzérmet.

Negyvenhárom tétmérkőzéssel a lábakban és kezekben még egy utolsó csatára indulnak Bálint Rékáék abban a reményben, hogy sorozatban hetedik (!) idényüket zárják éremmel. Egy ilyen hosszú és viszontagságos szezon után az utolsó tartalékjaikat kell mozgósítaniuk a kék-fehér játékosoknak, de amiből erőt meríthetnek, hogy a szerdán a 2022/2023-as idényben először sikerült legyőzniük a miskolciakat.

„Ha már kikapartuk a gesztenye felét, nem szeretnénk a földben hagyni a többi részét. Ha lehet ilyet mondani, mi várjuk jobb lelki állapotban a mindent eldöntő harmadik mérkőzést, hiszen mi nagyon szerettük volna ezt a találkozót, a Miskolc viszont eltekintett volna ettől – mondta lapunknak Szabó Noémi szakmai és sportigazgató. – Nehéz dolgunk lesz, mert a párharc első felvonásán a több ezer diósgyőri szurkoló pokoli hangulatot teremtett. Szoros mérkőzést várok, ahol a jobban motivált és a kevésbé fáradt együttes nyer majd. Profi sportolókról van szó, akiknek még nem a buszon vagy a képzeletbeli repülőgépen szabad ülniük. A mérkőzés kulcsa lehet, hogy ki tudja megmutatni a karakterét és mentális erejét, amiben egyébként hasonlít a két csapat egymásra. Meglátjuk, hogy a Studer, Wallace, Goree vagy a Guirantes, Kányási, Aho Nina vezette társulat lesz erősebb.”

A 64–62-es szekszárdi győzelmet csütörtökön leginkább pihenés követett, péntek délután pedig edzés vár a játékosokra, amit a továbbra is beteg vezetőedzőt, Djokics Zseljkót helyettesítve Horváth Zsófia másodedző tartott. A csapat szombaton délben indul útnak Miskolcra, a párharc és egyben az idei utolsó összecsapásra.

Tippmix Női NB I/, a 3. helyért, 3. mérkőzés
DVTK-Hun-Therm–Atomerőmű KSC Szekszárd
Miskolc, szombat, 18 óra. Vezeti: Frányó, Pozsonyi, Györfy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!