Teol.hu videó

2023.04.19. 21:11

Bálint Réka mellett a szekszárdi 13-as mez is visszavonult (videó)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitánya, Bálint Réka pályafutása utolsó hazai mérkőzését játszotta.

TEOL

Bálint Réka sikeres játékospályafutás végére tesz pontot szombaton Miskolcon

Fotó: Makovics Kornél

Így volt megírva, s talán így lett kerek egy szép pályafutás. Korábbi csapata, a DVTK ellen 64–62-re megnyert bronzcsata második felvonásán játszotta ugyanis utolsó hazai mérkőzését játékospályafutása során az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitánya, Bálint Réka. 

A sajátnevelésű erőcsatár, mint az a méltatásban elhangozott, utánpótláskorosztályban ötszörös magyar bajnok és számos különdíj boldog tulajdonosa, 2007-ben az év legjobb U16-os játékosának választották. Az NB I-es pályafutását Ujhelyi Gábor kezei alatt kezdte meg, akitől rengeteget tanult mind játékosként, mind emberileg. Majd 2010-ben Bajára igazolt, 2013-2016-ig a Diósgyőr játékosaként számos csodás sportsikert ért el: többek között 2016-ban elhódította a Magyar Kupát a miskolciakkal. 2016 őszén hazatért nevelőegyesületéhez, kék-fehér színekben az elmúlt hét évben négyszer játszott bajnoki döntőt és szerzett ezüstérmet, 2018-ban Sopronban Magyar Kupát nyert, 2021-ben pedig a szekszárdi rendezésű Európa Kupa négyes döntőjében bronzérmet akaszthattak a nyakába.

A szerdai összecsapással együtt 449 mérkőzésen 3421 pontot dobott, amelyből 380 volt hárompontos találat, ami az ő specialitásává vált. Számos utánpótlásválogatott-mérkőzésen lépett pályára, a felnőtt nemzeti csapatban pedig 28 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

Bálint Rékával együtt az Atomerőmű KSC Szekszárdnál a 13-as mez is visszavonul, vagyis ezt a számot senki más nem viselheti a kék-fehéreknél.

A szekszárdiak csapatkapitánya a 450., egyben utolsó mérkőzését szombaton a miskolci DVTK Arénában játssza, győzelem esetén bajnoki bronzéremmel gazdagíthatja kiváló pályafutását.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!