Női futsal NB I

2023.04.22. 11:35

Agilisabb játék kell a Tolnától az egyenlítéshez

Harmadik mérkőzésre hajt a címvédő DEAC elleni elődöntős párharcban a 2F-BAU Tolna-Mözs, ehhez viszont vasárnap győznie kell hazai pályán.

B. S.

Szalkai Kitti szerint kicsivel pontosabb játékra lesz szükségük

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem sok hiányzott, hogy Reveland Zoltán együttese elvegye az alapszakaszgyőztes hajdúságiak pályaelőnyét az elődöntőben. A múlt heti, debreceni találkozó rendes játékideje gól nélküli döntetlennel végződött, és bár a Tolna előtt is adódtak lehetőségek, végül a válogatott Horváth Viktória hosszabbítás korai szakaszában szerzett találatával a DEAC került egy lépésre a fináléhoz.

„Erőt kell merítenünk abból a mérkőzésből – szögezte le Szalkai Kitti. – Nyomás nélkül, jól játszottunk, látszott, hogy a tét a debreceniek vállát nyomja. Új játékstílust képviseltek ugyan, de jól reagáltunk erre. Vasárnap több labdabirtoklásra és picit pontosabb, tudatosabb játékra lesz szükség, hogy eredményesek tudjunk lenni, de eközben védekezésben ugyanolyan koncentráció kell, mint amit az első találkozón mutattunk. Azt gondolom, hogy kevés gólon tudjuk majd őket tartani, de bátrabbnak és agilisabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, hogy gólt tudjunk szerezni” – fogalmazott a tolna-mözsiek csapatkapitánya.

Női NB I, elődöntő, 2. mérkőzés
2F-BAU Tolna-Mözs–DEAC
Tolna, vasárnap, 17 óra. Vezeti: Szabó P. (Éreth, Rácz Z.)

Az elődöntős párharc az egyik fél második sikeréig tart. A másik ágon a TFSE is hozta pályaelőnyét a Budaörssel szemben, a második találkozót ott is vasárnap rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!