Kosárlabda

2023.04.13. 11:26

Jó ebédhez szól a nóta: 12.15-kor játssza első Eb-meccsét a magyar női válogatott

A szlovákokkal vívja első mérkőzését a magyar női kosárlabda-válogatott Ljubljanában a júniusi Európa-bajnokság csoportkörében.

TEOL

Studer Ágnes (balról) és Goree Cyesha az egész sorozatban alapembernek számított

Fotó: KOVACS PETER

A nemzetközi szövetség szerdán tette közzé az Eb menetrendjét, eszerint Székely Norbert együttese június 15-én 12.15 órakor csap össze északi szomszédaikkal, majd a folytatásban a törökök és a címvédő szerbek következnek. Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna. A magyarok továbbjutás esetén maradnak Ljubljanában – a csoportküzdelmek másik helyszíne Tel-Aviv –, mivel a végjátéknak is a szlovén főváros ad otthont. 

A válogatott – amelynek három szekszárdi kosaras, Studer Ágnes, Goree Cyesha és Miklós Melinda is tagja – februárban négy győzelemmel és két vereséggel, második helyezettként zárta szereplését selejtezőcsoportjában, így jutott ki a 39. női kontinenstornára, melyre június 15. és 25. között kerül sor Szlovéniában és Izraelben. A magyarok legutóbb, 2021-ben nem jutottak ki az Eb-re, előzőleg pedig hetedikek lettek 2019-ben Szerbiában.

A magyarok menetrendje a D csoportban:
június 15.: Magyarország–Szlovákia 12.15
június 16.: Magyarország–Törökország 12.15
június 18.: Magyarország–Szerbia 15.00
    
Az Eb csoportjai:
A csoport (Tel-Aviv): Spanyolország, Görögország, Montenegró, Lettország
B csoport (Tel-Aviv): Izrael, Belgium, Olaszország, Csehország
C csoport (Ljubljana): Szlovénia, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország
D csoport (Ljubljana): MAGYARORSZÁG, Szerbia, Törökország, Szlovákia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!