Sakk

2023.04.27. 09:22

Kiköszörülte a csorbát és újra ezüstérmet szerzett az ASE Paks szuperligás csapata

A tavalyi, csalódást jelentő negyedik helyezés után ismét az aranyért harcolt, s végül ezüstérmes lett a Szuperligában az ASE Paks.

TEOL

Ács Péterék annak is örülhettek, hogy sokkal több győzelemmel zárták az évadot, mint tavaly

Fotó: Molnár Gyula

A Budapesten megrendezett dupla fordulóban a paksiak előbb 8,5:3,5-re kikaptak a rekordbajnok és most is győztes nagykanizsaiaktól, majd pedig 8:4-re megverték riválisukat a Sentimento Ajka BSK-t, amivel megszerezték az ezüstérmet. Ez volt a paksiak kilencedik ezüstje a magyar élvonalbeli bajnokságban, emellett az atomosoknak még van tíz bronzérmük itthonról. 

„Egy izgalmakkal teli, de sikeres hétvége után megszereztük a reálisan elérhető legelőkelőbb helyet a bajnokságban – összegzett Ács Péter. – A szombati mérkőzésen nagyarányú vereséget szenvedtünk az akkor már gyakorlatilag bajnok Nagykanizsától, ami letaglózott minket. Az erőviszonyok és a játszmák képe alapján két táblaponttal többet kellett volna elérnünk, de a kapufáról kipattanó labdák mellett több ki nem kényszerített hibát is vétettünk. A vasárnapi zárófordulóra maradt a második hely eldöntése, és éppen az előző nap elénk kerülő Ajka volt az ellenfél, az örök rivális Kőbánya pedig megközelített minket, veszélyeztetve a bronzérmet. Szerencsére fordult a kocka. Egy bravúros 7:5-ös győzelemre lett volna szükség, de végül minden várakozást felülmúlva 8:4-re nyertük meg a szezon legfontosabb rangadóját, megszerezve ezzel az ezüstérmet. Ezzel kiköszörültük a csorbát a tavalyi negyedik helyezés után. A legsikeresebb játékosaink ifj. Fodor Tamás és Krstulovic Alex voltak. Várakozáson felül teljesítettek ifi versenyzőink (ifj. Forgács Attila és Bernáth Bence), hazánk legerősebb junior nagymestere (Kozák Ádám) stabilan tartotta az éltáblát, elsőszámú női versenyzőnk, Lázárné Vajda Szidónia pedig két fő riválisát is legyőzte a legfontosabb tétmeccseken. Öröm volt látni, hogy a szokásosnál sokkal több eldőlt játszmával zártuk a 2022/2023-as évadot, elkötelezetten és sikeresen küzdött a csapat” – tette hozzá Ács.

A bajnokság végeredménye: 1. Tuxera Aquaprofit NSK I. (79,5 pont) 2. ASE Paks (68,5 pont) 3. Sentimento Ajka BSK (66,5 pont) 4. Aquaréna Kőbánya SC (62,5 pont) 5. Haladás VSE I. (56 pont) 6. Dunaharaszti MTK I. (54 pont) 7. Duocor-Makói SVSE (49,5 pont) 8. Viadukt Biatorbágy (40,5 pont) 9. MTK Budapest (39,5 pont) 10. Dr. Hetényi Géza SK (23,5 pont

 

Címkék#ASE Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!