Budapest-kupa

2023.04.26. 14:06

Sárosdi Ákos a 36. Budapest-kupán is folytatta kiváló sorozatát

Négy kontinens huszonhárom országának közel kétezer dzsúdósa vett részt a 36. Budapest-kupán. A nemzetközi seregszemlén hét fiatal képviselte a szekszárdi Gemenc JK-t.

B. S.

Sárosi Ákos (középen) edzőjével, Friedrich Gáborral, valamint a Pető-testvérekkel, Lénával és Leventével

Forrás: Beküldött fotó

A rangos eseményen folytatta figyelemreméltó szereplését Sárosdi Ákos. Az U18-as korosztály 81 kilogrammos súlycsoportjában indult dzsúdós a nyolcaddöntőben a későbbi győztes cseh versenyzőtől kapott ki. Mint azt lapunknak Szepesi József vezetőedző elmondta, a teplicei ellenfél verhető lett volna, de egy figyelmetlenség miatt nem jött össze tanítványának a továbbjutás. A vigaszágon viszont mind a négy mérkőzését megnyerte, ezzel bronzérmet akasztottak a nyakába.

Az ifjúsági magyar bajnok mellett Beke Csongor is súlycsoportjában (U15, 45 kg) a legjobb magyarként zárt. Az ob-ezüstérmes a negyeddöntőben vérzett el, a vigaszágról azonban a hetedik helyig küzdötte fel magát. A versenynap igen hosszúra nyúlt Bekének, az első versenyét 14 órakor vívta, az utolsó meccse 22.29 órakor ért véget.

Szintén jól szerepelt a 40 kilósak között Pető Léna, aki az elődöntőig menetelt, ott viszont kikapott francia riválisától. Az U18-as fiatal akár a dobogóra is felállhatott volna, de a bronzmérkőzésen kulcscsonttörést szenvedett, így fel kellett adnia a versenyt, s végül ötödikként zárt.
Szepesi Botond (U15, 55 kg) kilencedik lett, Fülöp György (U15, 45 kg), Vaszari Kinga (U15, 48 kg) és Pető Levente (U18, 46 kg) viszont helyezetlenül zárt.

Beke Csongor és Fülöp György május 5-én a Rimaszombat Nagydíjon vesz részt a Héraklész program keretein belül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!