Doppingbotrány

2023.04.21. 08:54

Szívszorító vallomásában beszélt a doppingügybe keveredett Kenderesi Tamásról a volt szövetségi kapitány

Meglepve értesült a Kenderesi Tamás ügyében folyó WADA doppingvizsgálat tényéről úszóink volt szövetségi kapitánya, Hargitay András.

Ripost

Fotó: Tumbász Hédi

Kenderesi Tamás, a riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmet szerző aparhanti kötődésű úszó szerdán közleményt juttatott el a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez „Miért nem indulok az úszó országos bajnokságon?” címmel, melyben arról ír, hogy részben krónikus vállfájdalma, részben az ellene atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján, bizonyítékok nélkül, feltételezésekre alapozva indított dopping-eljárás miatt nem indult el a 125. országos bajnokságon.

Úszóink korábbi szövetségi kapitánya, Hargitay András a Ripostnak elmondta, nagyon hiányzik neki az ezen a héten zajló kaposvári viadal mezőnyéből a 26 éves bonyhádi sportoló.

„Szakvezetői pályafutásom során Tamás volt szívem egyik csücske, egy kirobbanó tehetség – mondta az exkapitány. – Az évek során rengeteget beszélgettem vele, felhívtam arra is a figyelmét, hogy minden lépését gondosan fontolja meg, vigyázzon, mert a tehetség kevés ebben a sportágban. Egy biztos: bármit hoz a jövője, pályafutása delelőjén esélye volt „elkapni” az amerikai olimpiai aranyérmes Michael Phelpst, amire igazán büszke lehet."

Hargitay András egyik szíve csücske volt Kenderesi Tamás
Fotó: Tumbász Hédi

Kenderesi Tamás mellett kiállt az úszók jelenlegi szövetségi kapitánya

„Ahogy őt értesítették, rögtön engem is hívott és tájékoztatott, az első perctől kezdve tudtam a dologról. Meg vagyok győződve arról, hogy igazat mond és ártatlan” – nyilatkozta Sós Csaba az M4 Sportnak a kaposvári országos bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!