Karate

2023.04.06. 11:07

Topversenyzőiket pihentették, de így is másodikak lettek az ob-n a bátaszékiek

Bár a topversenyzőik egy részét még pihentette a Bátaszék SE, de így is elhoztak tizenhárom aranyémet a Wado-Kai Országos Bajnokság második fordulójából.

TEOL

Nagy volt az öröm, mert jó eredményeket értek el a fiatalok

Fotó: Beküldött kép

Ezúttal 25 BSE versenyző lépett tatamira a Szusza Ferenc Stadion Judo termében. A kisebbek számára ez a verseny természetesen nagyobb kihívás, míg rutinosabb versenyzőknek inkább jó gyakorlási lehetőség.

„Vegyes érzelmekkel zártuk a programot. A kisebbek remekül vizsgáztak ezen a napon, mondhatom hogy várakozáson felül teljesítettek. Abszolút értelemben megbirkóztak a feladattal. Az ifi mezőnytől kicsit többet vártam, ők beleszürkültek a mezőnyben, pedig ezt a feladatot rutinból meg kellett volna oldaniuk. Gyakorlásnak kiváló volt a verseny, viszont nem szerencsés az ellenfelek önbizalmát növelni egy-egy rossz teljesítménnyel. Az érmek összességét nézve nincs okunk az aggodalomra, de alapvetően kiegyensúlyozottabb teljesítményt várok ezeken a felhozó programokon” – összegzett Nagy Ákos, a BSE elnöke, a szakosztály vezetője.

A BSE versenyzői 13 arany, 5 ezüst, 5 bronz és három negyedik hellyel zárták a versenyt. A 300 főt meghaladó, 16 egyesületet felvonultató rendezvényen ezzel az éremszámmal második lett a BSE az összesített rangsorban.

A csapat felkészítői Nagy Ákos (vezetőedző), Babos Csaba, Antal János, Romhányi Vid, Mendi Noémi (segédedzők), dr. Kaszás Maja, Kovács Zoltán (versenyzői segédedzők) voltak. Bíróként Babos Csaba, Szilágyi Viktor, Gill Dóra, Mendi Noémi és Nagy-Jánosi Botond működött közre. 

A bátaszékiek eredményei, 1. helyezettek: Ambrus Máron (kumite), Gál Dániel (kadet kumite), Gill Dóra (kumite), Nagy-Jánosi Bátor (kumite), Paksi Péter (kumite), Pesti Ábel (kumite), Péter Anna (kumite), Péter Panna (kumite), Romhányi Vid (felnőtt és senior kumite), Sárközi Mirella (kumite), Váncsa Zsombor (kata), Vörös Botond (kumite).

2. helyezettek: Gál Bence (kumite), Gál Dániel (junior kumite) Mendi Noémi (kumite), Váncsa Zsombor (kumite), Vörös Botond (kata).

3. helyezettek: Bóta Bence (kumite), Kiss Bánk Botond (kumite), Kovács Zsoltán (kumite), Rózsahegyi Viktória (kumite), Tóbi Balázs (kata).

4. helyezettek: Bóta Bence (kata), Pfeifer Mira (kumite), Sárközi Mirella (kata).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!