OTP Bank Liga

2023.04.23. 16:18

Újabb Varga-duplával legyőzte a Kisvárdát a Paksi FC

A Paksi FC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Kisvárdát, ezzel őrzi harmadik helyét az OTP Bank Ligában.

B. S.

Varga Barnabás szezonbeli hatodik dupláját jegyezte

Fotó: Molnár Gyula

A forduló pénteki nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd megtette azt a „szívességet” a paksiaknak, hogy pont nélkül maradt az Újpest elleni fővárosi rangadón, ez pedig azt jelentette, hogy ha Bognár György együttese legyőzni a Kisvárdát, matematikailag is bebiztosítja bennmaradását az élvonalban.

Támadólag lépett pályára az ellenfél kapuját Varga Barnabás mellett ezúttal Sajbán Mátéval a csatársorban rohamozó Paks, de taktikájuk leegyszerűsödött a beívelésekre, beadásokra. Ezeket azonban rendre hatástalanítani tudta a szabolcsi védelem, így magas színvonalú játékról nem lehetett beszélni. Üde színfoltot jelentett viszont a télen Felcsútról érkező fiatal támadó, Skribek Alen, akit a félidő hajrájában Leoni buktatott a tizenhatoson belül. Varga szezonbeli nyolcadik büntetőjével jobb lelki állapotban mehetett szünetre a hazai gárda, ahonnan viszont a Kisvárda jött ki nagyobb lendülettel.

A játék minősége feljavult a második félidőre, a paksiaknál Hahn János, a vendégeknél Széles Imre előtt adódott nagy lehetőség, de mindkét kapus résen volt. Mire vérszemet kapott volna a Kisvárda, Balogh Balázs asszisztja után Varga 18 méterről újra eredménye volt. A góllövőlistát így már 23 találattal vezető támadó szezonbeli hatodik (sorozatban harmadik) duplája végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Az atomvárosiak, akik az Újpest elleni vereségük után újabb győzelmi sorozatot kezdhetnek el, sikerükkel meghosszabbították NB I-es tagságukat, s készülhetnek a 18. élvonalbeli szezonjukra. Ennél hosszabb aktív sorozattal csak az 1916 óta első osztályú Újpest, valamint a Fehérvár (25 szezon) és a most a kiesés ellen menekülő Kispest (19) büszkélkedhet.

A paksiak jövő héten pénteken 20 órakor a második helyezett Kecskeméthez utaznak.

OTP Bank Liga, 28. forduló
Paksi FC–Kisvárda Master Good 2–0 (1–0)
Fehérvári úti stadion, 2097 néző. V.: Káprály (Kóbor, Horváth Z.)
Paks: Nagy G. – Szélpál, Kádár, Kinyik – Osváth, Balogh B. (Gyurkits, 89.), Haris (Vas, 60.), Skribek (Hahn, a szünetben), Szabó J. – Sajbán Máté (Böde, 76.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
Kisvárda: Hindrich – Hej, Jovicsics, Széles, Leoni – Melnik, Ötvös (Karabelyov, 73.) – Navrátil (Spasic, 59.), Makowski (Lucas, 73.), Camaj (Iljevski, 80.) – Mesanovic. Vezetőedző: Milos Kruscsics
Gólszerző: Varga B. (43., 77., az első 11-esből)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!