Női futsal Magyar Kupa

2023.05.06. 12:11

A vége szoros lett, de döntős a Tolna-Mözs a Magyar Kupában

Az első félidő közepén már 3–0-ra vezetett a 2F-BAU Tolna-Mözs a Budaörs Futsal ellen a női Magyar Kupa elődöntőjében, s végül ebből az előnyből egy gólt megtartva jutott fináléba a debreceni Főnix Arénában.

B. S.

Szalkai Kitti (kék-fehérben) szerezte a tolna-mözsiek negyedik találatát a Budaörs ellen

Fotó: Makovics Kornél

A Tolna hat éven belül negyedszer, a Budaörs eddigi rövid története során először szeretett volna fináléba jutni a Magyar Kupában. A Pest vármegyeiek léptek fel kezdeményezőként a találkozó elején, azonban Deczki Vanda reflexeit nem tették próbára. A kezdeti budaörsi fölény után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, majd az 5. percben Nagy Noémi távoli lövésével a Tolna szerezte meg a vezetést. A hátrányba került sötét mezesek jobban kinyíltak, ezt kihasználva kerültek mögéjük Sajabó Boglárkáék, akinek góljával megduplázták előnyüket. Nem sokkal később Krascsenics Petrára pattant szerencsésen a labda Kiss Gréta passza után, így magabiztos előnnyel mehettek szünetre a kék-fehérek.

A második félidő elején Szalkai Kitti is feliratkozott a gólszerzők közé, de a mindössze öt mezőnyjátékossal érkező Budaörs a nagy hátrány ellenére sem adta fel. Buzás Emma mesterhármasával az utolsó percen belül egy találatra kapaszkodott vissza, a hátralévő harminchárom másodpercben pedig öt a négy ellen támadott, de Reveland Zoltán együttese megtartott egy gólt az előnyéből.

A Tolna-Mözs 2014, 2018, 2019 és 2022 után jutott ismét döntőbe (2018-ben meg is nyerte a Magyar Kupát), ahol a házigazda, egyben címvédő DEAC-cal játszik vasárnap 12 órakor.

Magyar Kupa, elődöntő
Budaörs Futsal–2F-BAU Tolna-Mözs 3–4 (0–3)
Debrecen, Főnix Aréna. V.: Kakuk (Balla, Minda)
Budaörs: Terdik – Fábián R., Oláh B., Koch, Buzás E. Csere: Kajdy. Edző: Horváth Ferenc
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Sajabó, Kiss G. Csere: Wiesner, Krascsenics Pl., Nagy N., Nagy-Györgyné Horváth, Tancsa, Csapó. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerző: Buzás E. (31., 37., 40.), illetve Nagy N. (5.), Sajabó (9.), Krascsenics P. (12.), Szalkai (22.)

DEAC–TFSE-Bestrong 2–2 (1–1, 1–1, 2–2) – 11-esekkel: 4–1
Gólszerzők: Csepregi (11.), Nagy A. (50.), illetve Gruber (10.), Kota (47.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!