Női Futsal Magyar Kupa

2023.05.05. 15:25

A kupadöntőért utazik Debrecenbe a Tolna-Mözs futsalcsapata

Idén is döntőt játszanak a női futsal Magyar Kupában a 2F-BAU Tolna-Mözs, ehhez szombaton győznie kell a Budaörs ellen a debreceni Főnix Arénában rendezendő Final Four elődöntőjében.

Berg Sándor

Krascsenics Petra (jobbra) és Koch Fruzsina párharca a két csapat bajnoki mérkőzésén

Fotó: Makovics Kornél

Emlékezetes helyszínen rendezik meg idén a Magyar Kupa négyes döntőjét, a debreceni Főnix Aréna adott otthont ugyanis márciusban a női Európa-bajnokságnak. Akkor a magyar válogatott az elődöntőben Ukrajnától kapott ki 2–1-re, majd a helyosztón a kétszeres ezüstérmes Portugáliától is vereséget szenvedett (0–12). Azon a kontinenstornán Krascsenics Petra és Szalkai Kitti képviselte a 2F-BAU Tolna-Mözst, mely mostanában gyakori vendég a hajdúsági városban. Legutóbb egy hete játszott Debrecenben az együttes, s kapott ki a DEAC-tól 2–1-re a bajnoki elődöntő harmadik találkozóján, amivel eldőlt, hogy a folytatásban a bronzéremért mérkőzhet majd meg az ellen a Budaörs ellen, melyet a kupafináléért kell szombaton legyőznie Reveland Zoltán együttesének.

„Jó hangulatban edzettünk a héten, nem érződött a lányokon, hogy végül nem sikerült döntőbe jutnunk a bajnokságban. A kupaelődöntő fontos mérkőzés lesz, hiszen amellett, hogy a győztes az aranyéremért mehet, az sem mindegy, hogy kinél lesz a lélektani előny az első bronzmeccsen” – fogalmazott lapunknak a tolna-mözsiek vezetőedzője. 

A 2015/2016-os idény óta, mióta négyes döntőt rendeznek a kupában, hetedik alkalommal jutott elődöntőbe a Tolna-Mözs. Az egyetlen kivételt a két évvel ezelőtti szezon jelentette, akkor a nyolcaddöntőben a Diósgyőr vetett véget a csapat menetelésének. A négybe jutást háromszor tudták döntővel „megfejelni” a tolnaiak, 2019-ben és 2022-ben ezüstérmet szereztek, 2018-ban viszont magasba emelhették a trófeát. A Budaörs a 2019/2020-as szezonban robbant be a női szakág vérkeringésébe, azóta mindhárom kiírásban az elődöntő jelentette a Pest vármegyei gárda számára a végállomást.

Az elmúlt tíz kiírásának döntői
2022: DEAC–Tolna-Mözs 1–0. 2021: DEAC–Astra 1–0. 2020: Szekszárd–Astra 4–3. 2019: Astra–Tolna-Mözs 2–1. 2018: Tolna-Mözs–Hajdúböszörmény 2–2 (büntetőkkel: 3–1). 2017: Astra–Szekszárd 2–0. 2016: Astra–Hajdúböszörmény 6–1. 2015: Astra–Hajdúböszörmény 5–2. 2014: Astra–Tolna-Mözs 6–2. 2013: Astra–Universum 9–4.

„Izgatottan és nagy reményekkel várjuk a hétvégét, azzal a nem titkolt céllal, hogy szeretnénk döntőt játszani. Nem lesz egyszerű dolgunk, mivel a Budaörs csapatát egyénileg kiváló játékosok alkotják, elég, ha csak Buzás Emmára, Koch Fruzsinára vagy Fábián Rebekára gondolok. Az ő semlegesítésük lesz a találkozó kulcsa. Ha ezt meg tudjuk oldani, biztos vagyok benne, hogy taktikailag és csapatmunkával felül tudunk kerekedni rajtuk. Az elmúlt három DEAC elleni mérkőzésből kell erőt meríteni, ha meg tudjuk közelíteni az ott mutatott játékot és hozzáállást, akkor nem lehet gond folytatta Reveland Zoltán, aki a tartós sérültek, Vámosi Georginán, Hatala Boglárkán és Csapó Orsolyán, valamint Sereg Zitán kívül mindenkire számíthat.

Élvonalbeli csapat lévén mindkét együttes a második fordulóban kapcsolódott be a kupaküzdelembe. A Tolna-Mözs először a Veszprémet győzte le 9–1-re, majd a Csepelt az oda-visszavágós párharcban 3–1-es összesítéssel (1–0, 2–1) ejtette ki. A Budaörs a Máltai SE elleni sikerrel indított (4–2), a Salgótarjánt viszont az idegenbeli 3–3-as döntetlen után nehezen, a 37. percben Fábián Rebeka góljával múlta felül 4–3-ra.

Női Futsal Magyar Kupa, Debrecen, Főnix Aréna
Május 6., szombat: Budaörs Futsal–2F-BAU Tolna-Mözs 10.30 óra (vezeti: Kakuk – Balla, Minda), DEAC–TFSE-Bestrong 13 óra (vezeti: Futó – Mákos, Deme). A döntőt vasárnap 12 órakor rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!