Röplabda

2023.05.08. 08:54

Baróti Árpád januári leigazolása volt a kaposvári aranyérem kulcsa

Megint főszereplő volt a bonyhádi Baróti Árpád, aki 15 pontot tett a közösbe a döntő negyedik meccsén, a MÁV Előre ellen.

TEOL

A győztes kaposvári csapat tagjai ünnepelnek a férfi röplabda Extraliga döntõjének negyedik meccse után

Fotó: Czeglédi Zsolt

A kaposváriak 3–1-re nyerték meg a párharcot, és a 19. aranyérmüket szerezték meg a magyar élvonalban. A bajnokságban legutóbb 2017-ben volt első a somogyi együttes, amely azóta három ezüstérmet és egy bronzérmet nyert. Idén a bajnoki cím mellé egy kupaezüstöt tettek a vitrinbe.

A vasárnapi meccs legjobbja a 15 ponttal záró bonyhádi Baróti Árpád volt. A kaposváriak azok után ünnepelhetnek aranyérmet, hogy az alapszakaszt 8/6-os győzelmi mutatóval csak az ötödik helyen zárták, így a középszakaszban az alsóházban szerepeltek. Az együttes januárban szerződtette Barótit, ami végül kulcsfontosságú húzás lett. A számos külföldi klubot megjárt völgységi klasszis 11, 20, 20 és most 15 pontot termelt a döntőben – minden kétséget kizáróan ő volt a somogyiak ásza. 

A 31 éves bonyhádi születésű játékos a Dunaferrben kezdte pályafutását, 2010 óta pedig csak külföldi csapatokban játszott. A 206 centiméter magas feladó átló megfordult Olaszországban, Dél-Koreában, Németországban, Franciaországban, Törökországban, Japánban, legutóbb pedig Lengyelországban röplabdázott, s mindegyik országból éremmel távozott.

Férfi Extraliga, döntő, 4. mérkőzés:
Fino Kaposvár–MÁV Előre-Foxconn 3–0 (19, 22, 16). A legjobb pontszerzők: Baróti 15, Quevedo Hernández 13, illetve Doda 14, Koci 13.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!