Kosárlabda

2023.05.08. 10:20

Csirke Ferenc kijuttatta a világbajnokságra a magyar férfiválogatottat

A magyar férfi 3x3-as válogatott a mindent eldöntő meccsen 21–19-re legyőzte Kínát vasárnap az izraeli Eilatban rendezett világbajnoki selejtezőtorna rájátszásában, így kijutott a bécsi vb-re.

TEOL

Csirke Ferenc csapata ott lesz a 3x3-as világbajnokságon

Fotó: Dömötör Csaba

Az Atomerőmű SE NB I-es csapatának edzője, Csirke Ferenc által irányított magyar válogatott a csoportkörben előbb 16–12-re kikapott Izraeltől, majd pedig 21–11-re megverte Új-Zélandot. Így jutott be a playoffba, ahol előbb 21–18-ra kikapott a szlovénoktól, majd jött a kínaiak elleni csata. 

A Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat folyamatosan fej fej mellett haladt az ázsiaiakkal 5–5-ig, ekkor az ellenfél 7–5-re ellépett, és a magyarok időt kértek. Ivosev remekül birkózott a palánk alatt, Kelemen fontos lepattanókat szedett, de egy dupla révén 9–8-nál ismét az ellenfél volt előrébb. A találkozó felénél 10–10 volt az állás, Kelemen dupája után már a magyarok vezettek, és 14–12-nél a kínaiak tartottak kupaktanácsot. Ivosev büntetőivel 18–15-re módosult az állás, Demeter remek duplát dobott, a győztes kosarat pedig Ivosev dobta be a rendes játékidő vége előtt 2:22 perccel.

„A szlovénok ellen meccs is nagyon kemény volt, és az utolsó mérkőzés előtt csak fél órát tudtunk pihenni. Ennél izgalmasabb már nem is lehetett volna ez a torna, nagyon örülök, hogy Kína ellen végre bementek a küldő dobásaink, Ivosev pedig tarthatatlan volt a palánk alatt. Megküzdöttünk ezért a sikerért!” – mondta a győzelem után Csirke Ferenc.

A kapitány elmondta, a vb-n a válogatott D-csoportba kerül Hollandia, Mongólia, Svájc és Japán mellé.

„Kiegyensúlyozottnak mondanám ezt a csoportot, innen akár bekerülhetünk a legjobb háromba, Mongóliát és Svájcot is megvertük már. Az NB I-es elfoglaltságok miatt várhatóan 26-án kezdjük meg a felkészülést, és 29-én már utazunk Ausztriába” – tette hozzá Csirke Ferenc.

Az NB I-es elfoglaltság pedig az alsóházi rájátszást jelenti Csirke Ferenc csapata, az Atomerőmű SE számára, amely két hét szünet után szerdán a Hübner Nyíregyháza BS otthonában folytatja a küzdelmeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!