OTP Bank Liga

2023.05.14. 15:25

Csúnya vereségbe szaladt bele a Paksi FC Mezőkövesden

Az első félidő játékában nem volt benne, de a Paksi FC végül 6–1-es történelmi vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

B. S.

Szabó János (világos mezben) és a paksiak történelmi vereséget szenvedtek

Fotó: Török Attila

Marco Rossi szövetségi kapitány és Bölöni László, a francia másodosztály (Ligue 2) harmadik helyen álló Metz vezetőedzője is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. A korábbi 108-szoros román válogatott, edzőként korábban a Monacót, a Standard Liége-t és a Panathinaikoszt irányító és nem mellesleg Cristiano Ronaldót felfedező szakember a hírek szerint a paksiak gólvágóját, Varga Barnabást jött megnézni „magának”.

Bölöni László (középen szemüvegben) is a helyszínen tekintete meg a paksiak bajnokiját
Fotó: Török Attila

Pechére nem ez volt az a mérkőzés a góllövőlistát 26 találattal vezető válogatott csatárnak, amivel eladhatta magát külföldre. Az első félidőben három nagy lehetőség adódott Varga előtt, de előbb közeli fejesénél a kapus, majd ballábas lövésénél a kapufa állította meg őt a gólszerzésben, a félidő végén pedig újfent Riccardo Piscitelli védte ki a büntetőjét. A nagyobb gond az volt, hogy Sztefan Drazsics duplájával a szünetre kétgólos előnnyel mentek a matyóföldiek.

Bognár György azt követően, hogy az első játékrészben Kádár Tamást bokasérülés miatt le kellett cserélnie, Bőle Lukács után a félidőben Windecker Józsefet és Böde Dánielt is csatasorba állította, de az újabb gólt a mezőkövesdiek szerezték. A kispadon utolsó támadóként maradt Hahn János is pályára került (éppen Varga helyett), majd az 54. percben, már négy gólos hátrányban az utolsó cserelehetőségét is kihasználta a paksiak vezetőedzője, jelezve, mennyire nem elégedett a pályán látottakkal. A csatárokkal „fejnehézzé” váló vendégeknek összejött ugyan a szépítés, de a védelmük kiszolgáltatottá vált egy-egy kontra után, ami a klub NB I-es történetének egy mérkőzésen kapott legtöbb gólját eredményezte.

A paksiak vereségükkel őrzik harmadik helyüket a tabellán, de már csak több győzelemmel előzik meg a negyedik Debrecent, s már hat pont a hátrányuk a második Kecskeméttel szemben. A PFC jövő héten pénteken 18.15 órakor, idei utolsó hazai mérkőzésén a Puskás Akadémiát fogadja.

OTP Bank Liga, 31. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 6–1 (2–0)
Mezőkövesd, v.: Karakó (Vígh-Tarsonyi, Aradi)
Mezőkövesd: Piscitelli (Tordai, 86.) – Kállai (Nagy Gergő, 81.), Lukic, Pillár, Filip – Lehoczky, David Babunski (Prudnyikov, 92.), Brtan, Vajda (Baranyai, 81.) – Molnár G. (Ephestion, 92.), Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila 
Paks: Nagy Gergely – Szélpál, Kádár (Bőle, 34.), Kinyik – Osváth (Böde, a szünetben), Papp K., Balogh B. (Windecker, a szünetben), Szabó J. – Sajbán Máté, Varga B. (Hahn, 51.), Skribek (Vas, 54.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Drazsics (5., 38., 70.), Vajda (49.), Brtan (52.), Molnár G. (79.), illetve Windecker (68.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!