Föld napja

2023.05.04. 18:34

Gyönkről Hőgyészig futottak az iskolások

A Föld napja alkalmából hagyományteremtő szándékkal a Hőgyészi Általános Iskola testnevelő tanárai megszervezték az első Gyönk-Hőgyész váltófutást.

B. M.

Tizennégy kilométer során kétkilométerenként váltották egymást a diákok (Beküldött kép)

A gyönki általános iskolából, a gimnáziumból és a hőgyészi iskolából hét-hét tanuló vett részt a rendezvényen. A gyerekek két kilométerenként váltották egymást, így teljesítették a cseppet sem egyszerű, tizennégy kilométeres távot. A verseny Gyönkről indult és Hőgyészen, a sportpályán ért véget. 

– Meglepetésünkre iskolánk csapata nem csak a gyönki általános iskolásokat, de a gimnazistákat is lehagyva hatvan perc alatt elsőként ért célba. A futás ideje alatt a pedagógusok biciklivel és autókkal kísérték a gyerekeket és biztosították a rendezvényt. Utazásunkhoz a HSC Egyesület adta a buszt, futás után a pizzát, melyet ezúton is köszönünk – tájékoztatta portálunkat Balaskó László testnevelési munkaközösség-vezető.

Az iskolai csapat tagjai: Lösch Luca (6.a), Máté Patrik (6.a), Mohácsi Zoltán (6.a), Sasi Márkus (7.a), Tóth Angelina (7.a), Gábor Zente (8.a), Mátyás Hunor (8.a), Bordás Lara (8.a).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!