Íjászat

2023.05.04. 16:28

Még csak nemrég alakultak, de máris remek eredményekkel tették le a névjegyüket

Magyaregregyen és Felsőegerszegen is remekelt a Felsőnána Jövője Alapítvány keretein belül működő kis íjászcsapat.

TEOL

Hettich Imre vezetésével alakult meg a Felsőnána Jövője Alapítvány működésének keretein belül az a helyi  hagyományőrző csapat, amelynek tagjai kéét íjászversenyen is remek eredményeket értek el. Mint az alapító fogalmaz: azzal a céllal jöttek létre, hogy össszefogják azt a maroknyi embert, akiknek az értékrendje és gondolkodása hasonló.

„Szeretnénk megóvni hagyományainkat, visszahozni a köztudatba a régen elfeledett kézműves tevékenységet, mint a kovácsolás, a bőrdíszművesség, a fafaragás, vagy a szövés” – mondta a TEOL.hu-nak Hettich Imre. 

A csapat gerincét az íjászok alkotják, akik első versenyükön Magyaregregyen (Tokos Enikő ezüstérmes, Bévész János hatodik, Hettich Imre hetedik lett) és a Baranya Íjász bajnokság nyitó versenyén, Felsőegerszegen is remek eredményeket értek el, és büszkén tartották Felsőnána zászlóját.

„Ahogy telik az idő és a környékbeliek kezdik megismerni a csapatunkat, egyre több helyre kapunk meghívást rendezvényeken való részvételre” – mondta Hettich Imre, aki hozzátette, nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is egyre több alkalmunk nyílik arra, hogy megmutassák tudásukat. 

 

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!