Megyei II. osztályú foci

2023.05.26. 18:00

Nagy csaták várhatók még a bronzéremért

A bajnoki cím és az ezüstérem sorsa már eldőlt a megyei II. osztályú focibajnokságban, de, hogy ki léphet még fel a dobogóra, azt még homály fedi. A harmadik helyre négy csapat pályázik még.

B. S.

A faddiak (elöl Gerendai Gábor) jó helyzetből várják a bajnoki hajrát

Fotó: Kiss Albert

Az előző fordulóban eldőlt, hogy két körrel a bajnokság vége előtt a Nagymányok 2021 után ismét bajnoki címet ünnepelhet, a Mórágy pedig a tavaly bronz után ezúttal ezüstérmet szerez. A dobogó alsó fokára viszont még négy csapatnak van esélye felkerülni.

Közülük a legkedvezőbb helyzetben a Fadd áll nemcsak azért, mert övé jelenleg a harmadik hely, de talán a sorsolása is a legjobb. Hétvégén a március óta nyolc nyeretlen bajnokit lehozó kölesdieket fogadja Szőcs Richárd együttese, a zárófordulóban pedig Nagymányokra utazik. Tegyük hozzá, az aranyérmes biztosan győzelemmel akar elbúcsúzni szurkolóitól és a szezontól, így vehetjük úgy, hogy Gere Oszkáréknak is téttel bír majd az a mérkőzés.

A tolnaiak ahhoz a Kisdoroghoz látogatnak, melynek múlt héten Aparhanton szakadt meg a hat meccsből álló veretlenségi sorozata (4 győzelem, 2 döntetlen). Sós Gergelyéknek mindenképpen kell a három pont, különben – faddi siker esetén – a Bonyhád-Börzsöny elleni utolsó mérkőzés már tét nélküli lesz.

A legnehezebb sorsolása Töttős László csapatának van, a négy meccse veretlen völgységiek a bronzéremre matematikai eséllyel pályázó Aparhanthoz utazik (Bodó József együttese az utolsó fordulóban a tengelicieket látják vendégül). Ha a hazaiak nem nyernek, oda az esélyük, de pontvesztés esetén alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a börzsönyiek is kiszállhatnak a dobogóért folytatott versenyfutásból.

Az ASE Paks északi rangadón fogadja a madocsaiakat, a Nagymányok a sereghajtó simontornyaiakhoz utazik.

Megyei II. osztály, a 25. (utolsó előtti) forduló
Május 27., szombat: Faddi SE–Zönge SE 16, Simontornya TC–Nagymányoki SE 17 óra. Május 28., vasárnap: Kisdorogi FC–Tolna VFC, ASE Paks–Madocsa SE, Aparhanti SE–Bonyhád-Börzsöny SE 17 óra. Szabadnapos: Mórágyi SE és Tengelici SE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!