Cselgáncs

2023.05.08. 17:52

Ötödikként zárt a dohai világbajnokságon Pupp Réka

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett hétfőn a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, miután az Atomerőmű SE olimpikonja kikapott francia ellenfelétől.

MTI/TEOL

Pupp Réka ötödik nekifutásra sem tudta legyőzni francia ellenfelét

Forrás: IJF

Az Európa-bajnoki bronzérmes paksi dzsúdós a belgák kiválósága, a belga Charline Van Snick legyőzésével kezdte a győzelmek sorát a katari fővárosban, majd következett egy villámgyors siker az ausztrál Tinka Easton ellen. A nyolc között az olimpiai ezüst- és bronzérmes, 2020-ban Európa-bajnoki címet szerző Odette Giuffrida várt Pupp Rékára, s végül aranypontig tartó hosszabbításban múlta felül az olaszt. Az elődöntőben aztán vége szakadt a jó sorozatnak, a kétszeres Ázsia-bajnok Dijora Keldijorova állította meg az ASE klasszisát.

Az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában azzal a régi ismerősével, Amandine Bouchard-ral szállt szembe a bronzéremért, akitől mind a négy korábbi mérkőzésükön (legutóbb március végén Antalyában) kikapott. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-harmadik és Európa-bajnok francia elleni ötödik ütközetüket a gall kiválóság kezdte aktívabban, de a 26 éves magyar kivédekezett egy földharcot, majd ügyesen kifordult Bouchard dobásaiból is. A meccs négy másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a francia félig a földre ülve alábújt a magyarnak, majd átforgatta Puppot, aki ennek következtében nagy ívben a vállára esett. Az akció vazaarit ért, a rivális pedig boldogan mutatta négy ujjával a vb-érmeinek a számát.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványának, aki térdsérüléssel érkezett Dohába, így is ez volt pályafutása legjobb vb-szereplését zárja. A 2014-es junior világbajnokság 7. lett, a többi tornán (beleértve az utánpótlás és a felnőtt éveket is) helyzetlenül zárt.

Ami a folytatást illeti, kedden nem szerepel magyar dzsúdós Katarban, ahol szerdán a 81 kilós Ungvári Attilát és a 63 kilogrammos Özbas Szofit szólítják majd tatamira. Rajtuk kívül csütörtökön Tóth Krisztián (90 kg) és Gőz Roland (90 kg), valamint az áprilisban Miskolcról az Atomerőmű SE-hez igazolt Gercsák Szabina (70 kg) lesz érdekelt Dohában. Pénteken Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) lép tatamira az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!