Kosárlabda

2023.05.13. 13:12

Revansot akar venni az újonc Bp. Honvédon az Atomerőmű SE

Mindenképpen nyerni akar az Atomerőmű SE ma este a Budapesti Honvéd ellen. S nemcsak azért, mert Csirke Ferenc vezetőedző ezt mondta, azért is, mert az újonc idén már kétszer is megtréfálta a paksiakat.

TEOL

Gulyás Milán (jobbról) és a paksiak mindenképpen nyerni akarnak a Honvéd ellen

Fotó: Mediaworks

Nem igazán fekszik a Bp. Honvéd játéka az Atomerőmű SE-nek. Az újonc fővárosiak azután, hogy az alapszakaszban 73-69-re legyőzték a piros-kékeket, az alsóházi rájátszásban is borsot törtek Eilingsfeld Jánosék orra alá. Az április tizenötödikei találkozót 75–65-re nyerték meg, akkor Csirke Ferenc nagyon kiakadt játékosai teljesítménye és mutatott hozzáállása miatt.

Szombat este mindkét vereségért revansot szeretne venni a budapestieken az Atom, amely az alapszakasz paksi összecsapását 75–71-re nyerte.

A kéthetes kihagyásról győzelemmel tért vissza az ASE, amely szerdán Kovács Ákos, Eilingsfeld János és Paul Atkinson Jr. nékül nyert 88–81-re a nyíregyháziak vendégeként. 

„Nagyon jó meccset játszottunk. Kevesen jöttünk el, de csapatként tudtunk játszani, agresszívek voltunk, nem hagytuk magunkat. Nagyon fontos volt ez a győzelem, hogy a csapat egyben maradjon” – összegzett Gulyás Milán, aki az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a szezonban, 16 pontot, 8 lepattanót és 6 gólpasszt jegyzett. 

Az Atomerőmű SE hazai pályán eddig százszázalékos: a Nyíregyházát 89–72-re, a Szegedet 87–70-re, a Kaposvárt 98–77-re verték meg Csirke Ferenc tanítványai a Gesztenyés úti sportcsarnokban. 

Tippmix Férfi NB I., playout, a 7. fordulóban
Atomerőmű SE–Budapesti Honvéd
Paks, ASE-sportcsarnok, szombat, 18 óra
Vezeti: Kapitány Gell., Farkas G., Minár L.

A további program, szombat: Oroszlány–Kaposvár 18, Nyíregyháza–Szeged 18. 

Az állás az alsóházban: 1. Atomerőmű SE 16, 2. Oroszlány 15, 3. Szeged 13, 4. Kaposvár 13, 5. Bp. Honvéd 10, 6. Nyíregyháza 8 ponttal. 
Az ASE 6, a Kaposvár 5, az Oroszlány 4, a Szeged 3, a Honvéd 2, a Nyíregyháza pedig egy pontot hozott magával az alapszakaszból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!