Barátságos mérkőzés

2023.06.22. 17:00

A faddi focicsapat a Fradi Öregfiúk után a Paksi FC-t látja vendégül

Az atomvárosi alakult lesz az első NB I-es csapat, amelyik pályára lép Faddon.

B. S.

Horváth Máté szombaton a paksi kaput veszélyeztetheti

Fotó: Kiss Albert

Az elmúlt években megszokhattuk már, hogy a nyár folyamán vagy kora ősszel egy-egy különleges csapatot lát vendégül a Faddi SE. Így volt ez 2019-ben a magyar színészválogatottnál, mely többek között Balázs Palival, Nemcsák Károllyal (Jászai Mari-díjas érdemes művész) vagy Mészáros Bélával (Máthé Erzsi-díjas) érkezett a településre. Két évvel később a holland Ajaxnál is megfordult Fischer Pállal és Bánki Józseffel fémjelzett Fradi Öregfiúk fordultak meg a nagyközség futballpályáján. Eltelt újabb két esztendő és Bordács József polgármester meghívásának eleget téve szombaton az NB I-ben szereplő Paksi FC látogat el Faddra. Ezúttal viszont nem a helyi szeniorok lesznek az ellenfelek, hanem a megyei II. osztályban negyedik helyen végző felnőttcsapat.

Vida Tamás a faddi klub részéről lapunknak elmondta, az atomvárosi együttes lesz az első élvonalbeli labdarúgócsapat, melyet vendégül láthatnak. Ezt a kiváltságot nem is aprózza el a felkészülését a héten megkezdő Paks, Bognár György közel negyven játékossal érkezik a 11 órakor kezdődő találkozóra. Vagyis ott lesz a teljes NB I-es és NB III-as keret, köztük két helyi kötődésű fiatallal, Ulbert Renátóval és Pesti Zoltánnal. Utóbbi ráadásul ezen a mérkőzésen a hazaiakat erősíti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!