Felkészülési időszak

2023.06.20. 15:38

Vége a vakációnak, edzésbe álltak a Paksi FC labdarúgói – Galériával

Szinte teljes kerettel kezdte meg hathetes felkészülését kedden az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC.

Berg Sándor

Böde Dániel is részt vett az edzésen és hallgatta Kiss Tamás (balra) instrukcióit

Fotó: Molnár Gyula

Véget ért a háromhetes nyári szünet az atomvárosiak számára, Bognár György kedden a rekkenő hőségben megtartotta első edzését játékosainak. A keret szinte teljes volt, egyedül a fiatal Vas Gábor kapott kimenőt, aki hétfőn még az U21-es válogatottal játszott felkészülési mérkőzést Izland ellen (a 19 éves védő az 1–0-ra elveszített találkozón mutatkozott be Gera Zoltán együttesében).

Ott volt viszont a Fehérvári úton a nyári új igazolások: a védő Silye Erik és Hegedűs János (mindketten a Vasastól érkeztek), a középpályás Mezei Szabolcs (MTK Budapest), valamint a támadó Beke Péter (Budafok), ahogy azok a fiatalok is (Szekszárdi Milán, Volter Patrik, Szabó Bálint), akik az előző idényben kölcsönben szerepeltek más kluboknál. A jó hangulatban telt edzésen ismét a társakkal készülhetett a komoly sérülésből felépült Lenzsér Bence, illetve az idény végére kidőlt Haraszti Zsolt is.

Nem a paksiakkal kezdte meg viszont a felkészülést az MTK-hoz távozó Rácz Gergő és Kádár Tamás, a jövőben a Budapest Honvédot erősítő Kovács Nikolasz, valamint a hétfőn a görög első osztályú Lamiához szerződött Nagy Gergely. Csernyánszki Norbert kapusedző a tréningen a 19 esztendős Simon Barnabással, a nála két évvel idősebb Kovács Flóriánnal és a Dorogról visszatérő 22 éves Borsos Vilmossal dolgozott.

Az atomvárosiak szombaton 11 órakor a megyei II. osztályban szereplő Faddi SE meghívására gálameccsen vesznek részt, az első „éles” felkészülési mérkőzésüket július 1-jén a Vasas ellen játsszák. Ezt további hat találkozó – három a szlovéniai edzőtáborban – követ a július végi bajnoki rajtig.

Nem mindenkinek telt csak pihenéssel a nyári szünet, Windecker József iskolapadba ült, mi pedig mérlegre tettük a Paksi FC 2022/2023-as idényét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!